Brownies με Μασκαρπόνε

3K

Brownies που λιώνουν στο στόμα, δεν είναι τυχαίο που αυτό το φανταστικό γλυκό είναι στις νούμερο ένα προτιμήσεις των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο και ένα από τα γλυκά που απαριθμεί αμέτρητες παραλλαγές και ασύλυπτες εκδοχές, βλέπε τα blondies ή τα brownies με μασκαρπόνε.

Πριν λίγες ημέρες αποφάσισα να φτιάξω αυτά τα brownies, το απόγευμα κάνοντας ένα scroll στο Instagram είδα πως η 10η Φεβρουαρίου ήταν η μέρα που τα μπράουνις με τυρί κρέμα (brownies cream cheese) είχαν την τιμητική τους.

Αλήθεια δεν είναι απίστευτο που κάποιοι σκέφτηκαν να δημιουργήσουν «γιορταστικές» ημέρες για τα τρόφιμα;

Μπορεί τα brownies να έγιναν της «μόδας» το 2000 στην Ελλάδα όμως η καταγραφή τους έχει γίνει εκατοντάδες χρόνια πίσω στα γαστρονομικά τερτίπια ενω στις αρχές του 1900 καταγράφηκε και επίσημα στο The Boston Cooking School Cook Book.

Από όσες συνταγές έχω δοκιμάσει για μπράουνις αυτή την έχω… αυτό που λέμε «ευαγγέλιο» γιατί θέλω να είναι πάντα υπέροχα, αφράτα αλλά και μαστιχωτα, υγρά στο κέντρο και τραγανά απ’ έξω, ανάλαφρα και ντελικάτα.

Η εκδοχή με το κακάο και τα καρύδια μπορεί να είναι από τις πιο αγαπημένες συνταγές αλλά υπάρχει και αυτή με το μασκαρπόνε που απλά δεν μπορείς ν΄αντισταθείς!

Συνταγή για μπράουνις

 

Το brownies  θεωρούνται το ωραιότερο σοκολατένιο γλυκό, μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα το αποφασίζεις εσύ, ενώ αν θες ένα πραγματικά αέρινο, πεντανόστιμα brownies που θα παραμείνουν έτσι και την επόμενη μέρα, το ΒΙΤΑΜ SOFT και το σωστό ψήσιμο είναι τα κλειδιά της επιτυχίας!

Τα brownies είναι ένα τόσο απλό γλυκό και φυσικά με αμέτρητες εκδοχές, οπότε η συμβουλή άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη είναι από τις πιο χρήσιμες αρκεί να έχεις μια πολύ καλή και πετυχημένη συνταγή για brownies ώστε να τη χρησιμοποιείς σα βάση, όπως αυτή.


Brownies με Τυρί Κρέμα  (brownies cream cheese)

 Χρόνος Προετοιμασίας: 10′
Χρόνος Ψησίματος: 30′
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολος
Ποσότητα: 20 κομμάτια

Υλικά

250 γρ. φυτικό βούτυρο
130 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. ζάχαρη
65 γρ. κακάο
3 μέτρια αυγά
30 ml κονιάκ
100 γρ. καρύδια χοντροσπασμένα
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 στικ βανίλια

Για την κρέμα μασκαρπόνε
250 γρ. μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
1 μεγάλο αυγό
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1 στικ βανίλια

 

Εκτέλεση

1. Ετοιμάζουμε την κρέμα τυριού: Στο μίξερ βάζουμε το μασκαρπόνε και την άχνη, χτυπάμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το αυγό και την βανίλια. Κρατάμε το μείγμα του μασκαρπόνε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175ο C.

2. Σε μπαιν μαρί βάζουμε το φυτικό βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο κοσκινισμένο, τη βανίλια και το αλάτι. Αποσύρουμε και αφήνουμε 4-5 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος.

Προσθέτουμε στο μείγμα το κονιάκ, το αλεύρι, τα αυγά και αφού ανακατέψουμε πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτουμε τα καρύδια.

3. Σ’ ένα μέτριο ταψί 20*20 στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε τα ¾  του μείγματος, προσθέτουμε την κρέμα μασκαρπόνε κουταλιές-κουταλιές από επάνω, τέλος το υπόλοιπο μείγμα του brownie και ανακατεύουμε ανάλαφρα μ΄ένα μαχαιράκι κάνοντας τυχαίες κινήσεις.

Ψήνουμε στους 175ο C για περίπου 25-30 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τεμαχίζουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.

Σημειώσεις για τη συνταγή:
– Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα τυριού ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι
– Eκτός από μασκαρπόνε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τυρί κρέμα

brownies με τυρί κρέμα

συνταγές με σοκολάτα

Join the Conversation

  1. Φαίνεται ωραία η συνταγή! Μια παρατήρηση: στο βήμα 2 αναφέρεται δύο φορές το αλάτι, μία με τα υγρά και μία με τα στερεά. Πότε είναι το σωστό να το ρίξουμε;

    1. Θοδωρή καλημέρα,
      το αλάτι το βάζουμε με τα στερεά υλικά, το διόρθωσα.

      Καλή επιτυχία!

  2. Ευτυχία says:

    τα 3 μέτρια αυγά τα χτυπάμε με τα 300 γρ ζάχαρη και σ’ αυτά προσθέτουμε το μίγμα με το λιωμένο βιτάμ;

    1. Ευτυχία καλησπέρα,

      Σε μπαιν μαρί βάζουμε το ΒΙΤΑΜ να λιώσει, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο κοσκινισμένο, την κανέλα και το αλάτι. Αποσύρουμε και αφήνουμε 4-5 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος.

      Προσθέτουμε στο μείγμα το κονιάκ, το αλεύρι, τα αυγά και αφού ανακατέψουμε πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτουμε τα καρύδια.

      Καλή επιτυχία!

  3. Εξαιρετική Συνταγή! Την έφτιαξα και τα παιδάκια μου τη λάτρεψαν!

  4. Δήμητρα says:

    Xίλια μπράβο για αυτή τη συνταγή!
    Ξετρελαθήκαμε οικογενειακώς, το αποτέλεσμα στιβαρό και βελούδινο ταυτόχρονα, μια συνταγή θησαυρός.
    Ευχαριστούμε πολύ!

    1. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα τόσο καλά σας λόγια, χαρά μου να μοιραζόμαστε νόστιμες και πετυχημένες συνταγές!

      Ε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close