Οι γίγαντες είναι μία καταπληκτική ποικιλία φασολιών! Ο τρόπος μαγειρέματος είναι από τους πιο κλασικούς.
Φροντίζουμε να έχουμε αρκετό φρέσκο ψωμάκι γιατί οι βουτιές στην σάλτσα είναι απαραίτητες!
Υλικά για 4-6 άτομα
500 gr. φασόλια γίγαντες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια ξερά
2 πράσα σε ροδέλες
1 ματσάκι άνηθο
150ml ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση Συνταγής
Μουσκεύουμε τους γίγαντες σε χλιαρό νερό όλο το βράδυ.
Βάζουμε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό, τους βράζουμε μέχρι να χυλώσουν και να μαλακώσουν, αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό.
Μόλις βράσουν τους κατεβάζουμε και χύνουμε το νερό που έχει μείνει και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το πράσο, τον άνηθο, το αλάτι, λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
Κατεβάζουμε και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και την ζάχαρη, τον πελτέ, ανακατεύουμε και τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε 400ml ζεστό νερό τους βάζουμε σε ένα μέτριο ταψί και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να δέσει η σάλτσα και να χυλώσουν.