Γλυκές Φλογέρες με Κολοκύθι και Ταχίνι Πορτοκάλι

1.1K

Όταν “άνοιξε” το βάζο με το Μακεδονικό Ταχίνι με γεύση πορτοκάλι… γεννήθηκε έμπνευση!
Το υπέροχα άρωμα και η καταπληκτική του γεύση επιβεβαίωσαν οτι το ταχίνι μπορεί
όχι μόνο να εμπνεύσει αλλά και να ενταχτεί στην καθημερινή διατροφή με κάθε τρόπο, επίσης θα το λατρέψουν τα παιδιά!
Αν το ταχίνι δεν είναι το αγαπημένο σας, εμπιστευτείτε την ιδέα της εταιρείας Χαϊτογλου,
να εμπλουτίσουν το Μακεδονικό ταχίνι με γεύση πορτοκαλιού και γνωρίστε μια νέα γευστική εμπειρία θρεπτική και πεντανόστιμη, που θα συνοδεύσει τέλεια την περίοδο της νηστείας, τα πρωινά σας και όχι μόνο!
Η συνταγή που σας προτείνω είναι κλασική αλλά με την προσθήκη του ταχινιού αποκτά… αυτό το κάτι παραπάνω!

Γλυκές Φλογέρες με Κολοκύθι και Ταχίνι Πορτοκάλι Recipe

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 22 Φεβρουαρίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 24 (8 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 50 mins

Όταν "άνοιξε" το βάζο με το Μακεδονικό Ταχίνι με γεύση πορτοκάλι... …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε το κολοκύθι και με ένα κουτάλι αφαιρούμε την ψίχα ή κόβουμε σε κομμάτια και τρίβουμε την κολοκύθα στον τρίφτη.
    Βάζουμε την κολοκύθα σε μια κατσαρόλα, βράζουμε μέχρι να βγάλει όλα της τα υγρά και να στεγνώσει.
    Προσθέτουμε την ζάχαρη, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και τον χυμό από το πορτοκάλι.
    Σιγοβράζουμε μερικά λεπτά, να δέσει το μείγμα.
  2. Μεταφέρουμε σε ένα μπωλ όσο είναι ζεστό.
    Προσθέτουμε τις σταφίδες, το ταχίνι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
    Απλώνουμε όλα τα φύλλα μαζί και με μια ροδέλα ή μαχαίρι χαράσουμε στο κέντρο τα φύλλα κάνοντας έναν σταυρό, ο οποίος θα τα χωρίσει σε 4 ισόποσα κομμάτια.
  3. Με μια νωπή πετσέτα σκεπάζουμε τα φύλλα για να μην ξεραθούν, όσο δουλεύουμε.
    Παίρνουμε ένα κομμάτι από το φύλλο και το αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο.
    Γυρίζουμε το φύλλο ανάποδα και βάζουμε στην μια του άκρη και κατά μήκος από γέμιση που ετοιμάσαμε.
    Τυλίγουμε τις φλογέρες σε ρολό.
  4. Για να μην ξεκολλήσουν τα φύλλα "περνάμε" ελαφρά τις άκρες με λίγο νερό και κλείνουμε.
    Ακολουθούμε αυτή την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
    Αραδιάζουμε τις φλογέρες σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
    Τις αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο και ραντίζουμε με ελάχιστο νερό.
  5. Ψήνουμε τις φλογέρες στους 180°C Κελσίου για 20-25 λεπτά.
    Αν θέλετε πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη, κανέλα ή περιχύνετε με λίγο μέλι όσο είναι ζεστές!
  6. Τραγανές Γλυκές Φλογέρες με Κολοκύθι και Μακεδονικό Ταχίνι Πορτοκάλι!

Join the Conversation

  1. Σοφία says:

    Μπορούμε να βάλουμε και το φύλλο ολικής άλεσης της άλφα?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close