Κεφτέδες σε σάλτσα ντομάτας (Κουρκουτούλα)

6K

Μια συνταγή για κεφτέδες σε σάλτσα ντομάτας, κουρκουτούλα που θα την αγαπήσετε!

Αυτό το τόσο απλό και συνηθισμένο φαγητό, δεν έχει κάποια ιδιαιτερότητα, κεφτέδες σε απλή σάλτσα ντομάτας!

Έχει όμως ένα μυστικό, όπως μου το έδωσε η γιαγιά, όσος είναι ο κιμάς τόσο και το ψωμί.

Μια παραδοσιακή συνταγή της Θεσσαλίας, όπου εκεί τους κοκκινιστούς κεφτέδες τους ονομάζουν κουρκουτούλα, όπου σημαίνει σάλτσα με αλεύρι σα κουρκούτι.

Κεφτέδες σε Σάλτσα Ντομάτα (Κουρκουτούλα)

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 27 Νοεμβρίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (5 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 60 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 40 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 40 mins

Μια συνταγή για κεφτέδες σε σάλτσα ντομάτας, κουρκουτούλα που θα την …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Ο κιμάς:
    Βάζουμε το ψωμί να μαλακώσει σε νερό και το στίβουμε πολύ καλά.
    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το δυόσμο και τον μαϊντανό.
    Ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά για τον κιμά, περίπου 5 λεπτά και τον αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον.
  2. Η σάλτσα:
    Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι και τα σκόρδα.
    Πλάθουμε μέτριους τους κεφτέδες και τους πατάμε ελαφρά να γίνουν πιο πλακέ και όχι στρογγυλοί.
  3. Βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τους κεφτέδες.
    Μόλις τελειώσουμε το τηγάνισμα, δεν το πετάμε το ελαιόλαδο αλλά το περνάμε από μια σίτα.
    Σε μια πλατιά κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα, μόλις το κρεμμύδι μαλακώσει, προσθέτουμε το ξύδι, αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι, τις ντομάτες, την ζάχαρη, το μπαχάρι, το αλατοπίπερο και ελάχιστο νερό.
    Αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει, πριν πήξει προσθέτουμε τους κεφτέδες και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
    Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
  5. Οι πιο αφράτοι, νόστιμοι, κοκκινιστοί κεφτέδες... και καλοκαιρινές αναμνήσεις από την αγαπημένη μου γιαγιά!

Join the Conversation

  1. Athanasia Terzoudi says:

    Φαίνονται τέλειοι και λαχταριστοί!!!

  2. Marina Antoniou says:

    με πηγες πολλά χρόνια πίσω <3

  3. Σας παρακολουθω και ψαχνομαι ειμαι νεα στο σπορ

  4. Eva,tous ekana simera.Itan polu nostimoi!!!Akoma masoulawwwww….. <3

  5. Χρήστος Αγγελίδης says:

    Κουρκούτη η κουρκουτίτσα επίσης..Μόνο όταν περιέχει η σάλτσα αλεύρι λέγεται έτσι. Επίσης,στη Νοτιοδυτική Μαγνησία,σκουραίνουμε λίγο το αλεύρι στο λάδι που καίει,πριν ρίξουμε τη ντομάτα και τα άλλα υλικά..Αρωματίζεται νόστιμα η σάλτσα..

  6. Καλημέρα… Τα εφτιαξα και είναι τα ωραιότερα που έχουμε φάει… Σε ευχαριστούμε…!

    1. Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!
      Ε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close