Κέικ Σοκολάτας, το Βραστό ή το Κατσαρολάτο

9.3K

Κέικ Σοκολάτας, το Βραστό ή το Κατσαρολάτο!

Το εύγευστο, πλούσιο κέικ με την διαφορετική παρασκευή, η κατσαρόλα και το γλάσο κάνει την διαφορά!

Αν σας αρέσουν λοιπόν τα σοκολατένια κέικ μπορείτε να το τεστάρετε!

Κέικ Σοκολάτας, το Βραστό ή το Κατσαρολάτο

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 27 Νοεμβρίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (20 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 25 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 45-50 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 10 mins

Κέικ Σοκολάτας, το Βραστό ή το Κατσαρολάτο! Το εύγευστο, πλούσιο κέικ με …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το Flora (κρατάμε 1 κουταλιά της σούπας για την φόρμα).
    Προσθέτουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη, το κονιάκ, τις βανίλιες και διαλύουμε το κακάο, το οποίο διαλύουμε μέσα στο νερό.
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
    Αφαιρούμε από το μείγμα 1 μεγάλο φλυτζάνι (περίπου 300 ml.) και το κρατάμε στην άκρη.
    Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά.
    Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder. Βάζουμε το μείγμα να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία για 6-7 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συχνά.
  2. Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα μαζί με το αλάτι.
    Προσθέτουμε στο ρευστό μείγμα, τους κρόκους ελαφρά χτυπημένους και ανακατεύουμε καλά.
    Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  3. Τέλος ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα στο μείγμα.
    Ρίχνουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί ή πυρέξ.
    Ψήνουμε το κέικ για 45-50 λεπτά στους 180°C.
  4. Το βγάζουμε απο τον φούρνο και αφού σταθεί 10 λεπτά το χαράσουμε σε τετράγωνα κομμάτια και περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας που κρατήσαμε.
  5. Πασπαλίζουμε το κέικ με το χοντοτριμμένο φουντούκι.



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close