Αρνί στην Λαδόκολλα

1.8K

Αρνί στην Λαδόκολλα

Αρνί στην Λαδόκολλα

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 25 Οκτωβρίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 8-10 Servings
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 6 hrs 0 min
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 6 hrs 10 mins

Ένας τέλειος τρόπος μαγειρέματος του αρνιού!
Μην ξεχάσετε ότι πρέπει να το καλύψετε πολύ καλά μέσα στις λαδόκολλες, να κάνετε ένα Χαρτόδεμα, όπως λέγεται και στον Ορχομενό αυτός ο τρόπος ψησίματος!
Το αρνάκι σιγοψήνεται και το αποτέλεσμα σε συνδιασμό με τα υπόλοιπα υλικά είναι αυτό που λέμε "λουκούμι"!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC
    Σε ένα ταψί που θα χωράει το κρέας ανοίγουμε 4-5 λαδόκολλες, τη μια επάνω στην άλλη, αφήνοντας περιθώριο για να σκεπάσουμε το περιεχόμενο του ταψιού.
    Ραντίζουμε το κρέας με λάδι, πασπαλίζουμε με ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το τοποθετείτε πάνω σε 5-6 φύλλα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  2. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το τοποθετούμε μέσα στο ταψί, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
    Πασπαλίζουμε ξανά με ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.

  3. Κλείνουμε τις λαδόκολλες προσεκτικά σαν δέμα,τυλίγουμε με σπάγγο να κλείσει καλά.
    Τοποθετούμε σε ταψί και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
    Ψήνουμε στον φούρνο, σε χαμηλή φωτιά για 6 ώρες στους 140οC ή για 3 ώρες περίπου στους 200οC.

  4. Προς το τέλος ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το αρνάκι, όπως μας αρέσει, και ψήνουμε όσο χρειαστεί ακόμη.

Join the Conversation

  1. οταν λετε οτι το βαζουμε στον φούρνο σε χαμηλή φωτία, σε τι θερμοκρασία εννοούμε?

    1. Περίπου στους 150 βαθμούς Κελσίου, καλή επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close