Πορτογαλικά Ραμπανάντας – Rabanadas de Vinho

879

Πορτογαλικό παραδοσιακό επιδόρπιο για τις γιορτές των Χριστουγέννων!
Τα ραμπανάντας είναι στην ουσία τα γνωστά French toast, στην νοστιμότερη εκδοχή τους!
Δοκιμάστε οπωσδήποτε αυτά τα γαλλικά “μεθυσμένα” τόστ, σίγουρα θα γίνουν μία από τις αγαπημένες σας λιχουδιές, όχι μόνο τα Χριστούγεννα!!!

Πορτογαλικά Ραμπανάντας – Rabanadas de Vinho Recipe

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 25 Οκτωβρίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 10 Servings
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 10 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 40 mins

Πορτογαλικό παραδοσιακό επιδόρπιο για τις γιορτές των Χριστουγέννων! Τα …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το κρασί, τη ζάχαρη, το ξύσμα του λεμονιού και το ξυλάκι κανέλας.
    Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά και αποσύρουμε απο την φωτιά.
  2. Κόβουμε την μπαγκέτα σε μετρίου πάχους φέτες το ψωμί. Βουτάμε τις φέτες του ψωμιού μέσα στο μείγμα κρασιού, να ποτίσει καλά η κάθε φέτα.
    Χτυπάμε, καλά, τα αυγά και το γάλα σε ένα μπωλ.
  3. Σε ένα τηγάνι βάζουμε αρκετό αραβοσιτέλαιο να κάψει.
    Βουτάμε τις φέτες μέσα στο μείγμα αυγών και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
    Πασπαλίζουμε τις φέτες με άχνη ζάχαρη και κανέλα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close