Γιαουρτλού Κεμπάπ και η αποθέωση φτιάχνεται από τα χεράκια σας!
Το μυστικό επιτυχίας είναι το ζουμερό και “λαστιχώτο” κεμπάπ που την ξεχωριστή νοστιμιά του συμπληρώνουν τα μπαχαρικά!
Γιαουρτλού Κεμπάπ Recipe
By 8 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4-6 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 2 hrs 0 min
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 60 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 3 hrs 0 min
Γιαουρτλού Κεμπάπ και η αποθέωση φτιάχνεται από τα χεράκια σας! Το …
Υλικά
- > Για τα Κεμπάπ
- 200 gr. κιμά μοσχαρίσιο
- 200 gr. κιμά χοιρινό
- 200 κιμά αρνίσιο
- 2 μεγάλα κρεμμύδι ξερό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
- ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καυτερή
- ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι πολτοποιημένο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- > Για την Σάλτσα
- 1200 gr. ντομάτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- 60 ml. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- ½ πάπρικα
- Αλάτι
- > Για το Σερβίρισμα
- 6 πίτες (για σουβλάκι)
- 2 κρεμμύδια
- 300 gr. γιαούρτι στραγγιστό
- Μαϊντανό
- Πάπρικα γλυκιά
Οδηγίες
- Tα κεμπάπ
Αναμειγνύουμε όλα τα μπαχαρικά,το ξύσμα λεμονιού και το αλατοπίπερο.
Σε ένα μπώλ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών.
Τρίβουμε στον τρίφτη τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα προσθέτουμε στον κιμά μαζί με τα υγρά από το κρεμμύδι. - Ζυμώνουμε αρκετή ώρα,όσο πιο πολύ ζυμώσουμε τόσο πιο εύγευστο θα είναι το αποτέλεσμα!
Βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την σάλτσα.
- Η σάλτσα
Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα, στους 180°C . - Μόλις βγάλουμε την σάλτσα από τον φούρνο, αν θέλουμε κρατάμε λίγες από τις ντομάτες για το σερβίρισμα και τις υπόλοιπες τις πολτοποιούμε και βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο και βράζουμε μέχρι να δέσει.
- Το ψήσιμο
Πλάθουμε μακρόστενα κεμπάπ,τα οποία περνάμε στα καλαμάκια.
Ψήνουμε σε σχάρα στα κάρβουνα ή στο γκρίλ, γυρνώντας από όλες τις πλευρές μέχρι να ψηθούν, περίπου 13-15 λεπτά. Τα κρατάμε ζεστά μέχρι να τα σερβίρουμε. - Το σερβίρισμα
Ψήνουμε τις πίτες στην σχάρα αφού τις λαδώσουμε ελαφρά.
Ακουμπάμε επάνω τα κεμπάπ.
Περιχύνουμε με την ζεστή σάλτσα και βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας γιούρτι.
Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε τις ροδέλες από τα κρεμμύδια με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ρίχνουμε γύρω γύρω κρεμμύδια και πασπαλίζουμε με πάπρικα!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ανατολιτικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Προχωρημενο