Goût de France / Good France

Goût de France / Good France

0 1723
Goût de France / Good France

Η διοργάνωση «Goût de France/ Good France» με σκοπό την ανάδειξη της γαλλικής γαστρονομίας, θα λάβει χώρα στις 19 Μαρτίου σε συγκεκριμένα εστιατόρια που θα προτείνουν ένα μενού, με τον κάθε σεφ να παρουσιάζει τη δική του πρόταση με τα ποιοτικά προϊόντα του τόπου του.

Το εγχείρημα στηρίζει ο κορυφαίος σεφ Alain Ducasse και θα συμμετάσχουν 1.300 σεφ από τις πέντε ηπείρους, όπου θα μαγειρέψουν ταυτόχρονα και για τον ίδιο σκοπό και γίνεται με πρωτοβουλία του γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνούς ανάπτυξης.

Στην διοργάνωση θα συμμετάσχουν 15 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα προσφέροντας ένα γαστρονομικό ταξίδι, που θα παντρέψει αρμονικά τις γεύσεις της γαλλικής αλλά και της ελληνικής κουζίνας.

Τα ελληνικά εστιατόρια που θα συμμετάσχουν και μπορείτε να απολαύσετε τις εμπνευσμένες δημιουργίες των σεφ είναι τα εξής:

Εστιατόριο Μουσείο Ακρόπολης

Restaurant du musée de l’Acropole
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15 Αθήνα,
Chef :
Dominique Perrot,

Kρύο ορεκτικό
Trilogie de poisson , terrine de lotte, paupiette de st Jacques en habit vert et ceviche de loup sur tagliatelles de légumes au basilic

Ζεστό ορεκτικό
Feuilleté de chèvre chaud et confiture de figue

Κυρίως πιάτο :
– Pépite de homard et ses moules grand-mère accompagnée d’un riz noir et d’une sauce bisque
– Caille farcie au raisin accompagné d’une trilogie de purees fraîches, carottes, pomme de terre, brocoli et d’une sauce madère

Τυριά
Assortiments de fromage, fruits secs et pain d’épices

Επιδόρπιο
Mille-feuille croquant aux fruits rouges et coulis de framboises

 Τιμή: 65€

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.