Όταν οι «Γεύσεις του Τόπου μας³» πήγαν στην IKEA Λάρισας

Όταν οι «Γεύσεις του Τόπου μας³» πήγαν στην IKEA Λάρισας

0 5064
Οι Γεύσεις του Τόπου μας
Λάρισα – Σάββατο 17 Σεπτέμβρη, στην IKEA Θεσσαλίας

Λάρισα – Σάββατο 17 Σεπτέμβρη, στην IKEA Θεσσαλίας

Λάρισα, 17 Σεπτεμβρίου: Ήταν μια από τις πιο ζεστές ημέρες στο τέλος του καλοκαιριού και όμως η διάθεση και η προσέλευση του κοινού στο κατάστημα ΙΚΕΑ Θεσσαλία ήταν θεαματική! Για ακόμη μια φορά οι «Γεύσεις του Τόπου μας³» με την υποστήριξη της ΙΚΕΑεταιρείας του Ομίλου FOURLIS, κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Οι πρώτες ομάδες με τους τυχερούς παρευρισκόμενους είχαν ήδη φορέσει τις ποδιές τους και ήταν πανέτοιμες για την «Μάχη των Μασάει», με αρχηγούς τους  Γιάννη Τσιμιτσέλη και Λεωνίδα Καλφαγιάννη. Για εμάς όμως δεν είχε καμία σημασία ποια ομάδα από τις δύο θα κέρδιζε αλλά οι ατάκες των ταλαντούχων ηθοποιών που «άναψαν φωτιές» στις κουζίνες!

Οι νικήτριες ομάδες, που αναδείχθηκαν από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο αλλά και από το κοινό, κέρδισαν προϊόντα κουζίνας IKEA , ενώ όσοι επισκέφθηκαν το χώρο της εκδήλωσης την μέρα εκείνη μπήκαν σε κλήρωση, για έπιπλα κουζίνας IKEA έως 2.000€.

Η ζεστή αυτή ημέρα κύλησε με μαγειρέματα, μάχες και πραγματικοί νικητές, “στέφθηκαν” τα τοπικά προϊόντα της Θεσσαλίας και η προσπάθεια των παραγωγών αυτών.

 

Καλφαγιάννης-Σκαρμούτσος

Η τοπική παραγωγή της Λάρισας

Η IKEA που στηρίζει και αναδεικνύει την τοπική παραγωγή, μας σύστησε 12 παραγωγούς της Θεσσαλικής γης με θαυμάσια προϊόντα, τα οποία δοκίμασε και το κοινό στα μαγειρέματα που κάναμε με το Δημήτρη Σκαρμούτσο.

Αυτό που ξεχώρισα αυτή την φορά, στη Λάρισα, ήταν το στραγγιστό κατσικίσιο γιαούρτι από την μονάδα παραγωγής γάλακτος και τυροκομίας «ΤΕΜΠΗ». Δεν με ενθουσίασαν μόνο τα προϊόντα, αλλά και οι γλυκύτατες οικοδέσποινες του περιπτέρου.

Επιπλέον τα πασίγνωστα για τις πρωτότυπες γεύσεις και την ποιότητα τους προϊόντα (μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, κ.α.) «ΓΙΑΜ», τα πεντανόστιμα ζυμαρικά της οικοτεχνίας βιοτεχνίας «ΧΑΤΖΗ», τα βιολογικά προϊόντα (μαρμελάδες, πλιγούρι, τραχανάς, κ.α.) «ΟΙΚΟΠΑΛ» με το υπέροχο βιολογικό πλιγούρι και οι μοναδικές φακές του βιολογικού αγροκτήματος «ΤΣΙΑΜΗ».

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι «μυθικοί» χαλβάδες Φαρσάλων από τις τοπικές επιχειρήσεις «Αρχοντή»«Όλυμπος» και «Αλεξόπουλος», τα αποστάγματα του «Κατσάρου» και το «Οινοποιείο Ελλασόνας» και τέλος τα φυτικά καλλυντικά « THEANGELIS» αλλά και η «Άλφα Κατσίφας» με βότανα και αρωματικό τσάι του βουνού.

Επόμενοι σταθμοί το κατάστημα ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκη την 1/10

Και φέτος η ΙΚΕΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου FOURLIS, πραγματοποίησε παράλληλη δράση και θα διαθέσει το ισόποσο του 5% των εσόδων του καταστήματος ΙΚΕΑ Θεσσαλία, από το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, για την υποστήριξη δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας με τη μορφή επίπλων και απαραίτητων ειδών.

 

IKEA Γεύσεις του τόπου μας

 

 

 

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.