Χριστουγεννιάτικο Gingerbread Cake με γλάσο βουτύρου

Έλα να ψήσουμε το ωραιότερο χριστουγεννιάτικο κέικ με μπαχαρικά και γλάσο βουτύρου ή απλά το διάσημο Gingerbread Cake! Είναι το πιο φανταστικό γιορτινό κέικ που θα δοκιμάσεις φέτος, από τις πιο αγαπημένες μου και εύκολες συνταγές για χριστουγεννιάτικα γλυκά,  τα αρώματα καθώς ψήνεται, σίγουρα θα “ξυπνήσουν” την γιορτινή διάθεση σου. Μοσχοβολάει μια «αγκαλιά» μπαχαρικά, έχει …

Πολίτικα κεφτεδάκια με πλιγούρι

Άπειρα φαγητά στο μυαλό μας και στην καρδιά μας αλλά θεωρώ πως τα κεφτεδάκια είναι από τα πιο αξεπέραστα γιατί ειλικρινά ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτά, σε αυτή την εκδοχή θα τα βρεις πολίτικα κεφτεδάκια, ζυμωμένα με πλιγούρι! Στο τεύχος Οκτωβρίου για το Olive Magazine που κυκλοφορεί με το Πρώτο Θέμα, και κάθε μήνα …

Τυρόψωμο με Νιώτικο Σκοτύρι

Το σκοτύρι είναι ένα από τα αγαπημένα μου επιτραπέζια τυριά, όταν έφτασε στα χέρια μου αμέσως μπήκα στην κουζίνα και έψησα ένα τυρόψωμο! Το σκοτύρι είναι υπόξινο, μαλακό, πικάντικο, η ιδιαιτερότητά του είναι τα κομμάτια από κεφαλοτύρι και το θρούμπι, ντόπια! ‘Ολα αυτά “ζυμώνονται” μαζί και το κάνουν να ξεχωρίζει από κάθε άλλο αντίστοιχου είδους …

Ξεροτήγανα Αμοργού

Τα ξεροτήγανα Αμοργού ή κατιμάρια είναι το καθεαυτού παραδοσιακό γλύκισμα από το αγαπημένο νησί. Για τους Αμοργιανούς τα ξεροτήγανα δεν είναι μόνο ένα παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο και Πασχαλιάτικο περίτεχνο κέρασμα που θυμίζει δίπλες. Τα προσφέρουν στους γάμους και τα βαφτίσια μαζί με το παραδοσιακό παστέλι, πασπαλισμένα μπόλικο σουσάμι και φυσικά μέλι.

Μεθυσμένα Γεμισμένα με Μακεδονικό Χαλβά

Μια καταπληκτική παραλλαγή για τα αγαπημένα Μεθυσμένα Σκαλτσούνια, τα οποία γεμίζονται με τον μοναδικό Μακεδονικό Χαλβά! Η νέα γεύση του με Μαστίχα Χίου είναι τόσο ξεχωριστή και υπέροχη! Επιπλέον δοκιμάσαμε νοστιμότατες παραλλαγές γέμισης με μήλο, κανέλα και σταφίδες!

Φάβα Σαντορίνης

Η φάβα είναι ένα υπέροχο, πεντανόστιμο παρόλη την λιτότητα της συνταγής, έδεσμα. Ιδανική για την περίοδο της νηστείας αλλά και για συνοδευτικό. Η φάβα είναι από τα καλύτερα συνοδευτικά της Ελληνικής Κουζίνας, δοκιμάστε την παντρεμένη, κλασική ή βελουτέ. Οι καλύτερες ποικιλίες είναι αυτές της Σαντορίνης και της Σκύρου!

Πορτογαλικά Ραμπανάντας – Rabanadas de Vinho

Πορτογαλικό παραδοσιακό επιδόρπιο για τις γιορτές των Χριστουγέννων! Τα ραμπανάντας είναι στην ουσία τα γνωστά French toast, στην νοστιμότερη εκδοχή τους! Δοκιμάστε οπωσδήποτε αυτά τα γαλλικά “μεθυσμένα” τόστ, σίγουρα θα γίνουν μία από τις αγαπημένες σας λιχουδιές, όχι μόνο τα Χριστούγεννα!!!

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close