Ψητά Κολοκυθάκια με Τραγανή Κρούστα

3.2K

Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για κολοκυθάκια σε τραγανή κρούστα παρμεζάνας, κρητικό παξιμάδι και μυρωδικά, τα Ψητά Κολοκυθάκια με Τραγανή Κρούστα!
Ένα πολύ ελαφρύ ορεκτικό, που ταιριάζει με τα πάντα.  Κολοκυθάκια σαν τηγανιτά αλλά χωρίς σταγόνα λάδι!
Συνοδεύστε τα με την εκπληκτική βινεγκρέτ σκόρδου!

Ψητά Κολοκυθάκια με Τραγανή Κρούστα Recipe

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 14 Ιουνίου, 2012

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 20 κομμάτια (4 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 30 mins

Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για κολοκυθάκια σε τραγανή κρούστα …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ.
    Με ένα μαχαίρι, σπάμε την σκελίδα του σκόρδου ώστε να βγάλει τα έλαιά της.
    Ανακατεύουμε ελαφρά και την αφήνουμε μέχρι να γίνουν τα κολοκυθάκια.
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
    Πλένουμε, σκουπίζουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες.
  2. Στο moulti θρυμματίζουμε τα παξιμάδια, χωρίς να το κάνουμε πολύ λεπτό σε υφή.
    Ανακατεύουμε σε ένα μπώλ την παρμεζάνα, το παξιμάδι, την σκόνη σκόρδου, το θυμάρι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  3. Σπάμε το αυγό και το χτυπάμε ελαφρά με 2-3 κουταλιές της σούπας νερό.
    Πανάρουμε τα κολοκυθάκια περνώντας τα πρώτα από το αυγό και κατόπιν από το μείγμα παρμεζάνας.
  4. Σε ένα δίσκο ψησίματος στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί, και ακουμπάμε τα παναρισμένα κολοκυθάκια σε.
  5. Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180°C Κελσίου.
    Σερβίρονται ζεστά, αφού τα περιχύσετε με την βινεγκρέτ.

Join the Conversation

  1. Τέλεια είναι.
    Φαίνονται πολύ καλά Ευα και δεν θέλουν τηγάνισμα..το καλύτερο.

    Φιλιά

    1. funkycook Author says:

      Καλημέρα Μάριον!!
      Ήταν εκπληκτικά και πεντανόστιμα!!
      Φιλιά, καλό Σκ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close