Πέννε Ριγκάτε Ολικής Άλεσης με Αβοκάντο και Ανθότυρο

1.6K
Όταν το μοναδικό αβοκάντο «συναντά» τις πέννε ριγκάτε ολικής άλεσης MISKO δε μπορείς παρά να «φας κόλλημα»!

Τα τελευταία χρόνια έχω βάλει το αβοκάντο για τα καλά στη ζωή μου και τον τελευταίο καιρό τα ζυμαρικά ολικής άλεσης MISKO είναι απόλυτη προτίμηση για ένα γρήγορο και ελαφρύ γεύμα.

Θέλω όμως να σου μοιραστώ το γιατί με συναρπάζουν τα ζυμαρικά ολικής άλεσης MISKO και τα προτιμώ συχνά στη διατροφή μου:

Οι φυτικές ίνες:  Αν αγαπάς τα ζυμαρικά, όπως εγώ, απολαμβάνοντας ένα πιάτο ζυμαρικών MISKO ολικής άλεσης προσλαμβάνεις περισσότερο από το 25% φυτικών ινών που χρειάζεσαι σε καθημερινή βάση.

Ισορροπημένη διατροφή: Σημαίνει καλή υγεία και η MISKO έχει καταφέρει μέσα από την τεχνογνωσία της να αποδώσει τα μέγιστα, ποιοτικά, παρασκευάζοντας τα ιδανικά ζυμαρικά ολικής άλεσης, μια εξαιρετική πηγή ενέργειας.

Μοναδική ελαφριά γεύση με διαφορά: Δεν είναι υπέροχο ν’ απολαμβάνεις τη Γεύση της  Καλής Ζωής χωρίς ενοχές; Λαμπερό, εύγευστο ζυμαρικό που αρέσει σε μικρούς (ναι, το κάναμε το τεστ) και μεγάλους, άριστη μαγειρική απόδοση και το μόνο που χρειάζεται είναι μια ελαφριά σάλτσα για έναν θρεπτικό συνδυασμό!

Ζυμαρικά με Σάλτσα Αβοκάντο Συνταγή

Δεν υπάρχει τίποτα πιο καλοκαιρινό, εύκολο και συνάμα «τίμιο» σε γεύση από τις σάλτσες που δε χρειάζονται μαγείρεμα.

Η ιστορία ξεκίνησε ένα καλοκαίρι με ένα πιάτο μακαρόνια που είχαν περισσέψει (αληθινό μυστήριο), 2 ψιλοκομμένες ώριμες ντομάτες, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 τσιμπιά χοντρό αλάτι, ελαιόλαδο και ένα τριμμένο παξιμάδι, αυτή ήταν η αγαπημένη μακαρονάδα του παππού.

Έκτοτε οι σάλτσες τσακ μπαμ με ολίγη φαντασία και πολύ νοστιμιά είναι γεγονός.

Με αυτές τις ωμές σάλτσες όμως χρειάζεσαι το κατάλληλο ζυμαρικό, θεωρώ οτι τα ζυμαρικά ολικής άλεσης ταιριάζουν γάντι γιατί έχουν, αυτή, την αναλλοίωτη γεύση των δημητριακών που δένει τέλεια με τη δυνατή-καθαρή γεύση των λαχανικών και των μυρωδικών, επιπλέον σε χορταίνουν γεύση και καλή ενέργεια υψηλής θρεπτικής αξίας.

Σαφώς και το αβοκάντο ως ωμή σάλτσα δεν είναι κάτι νέο αφού συχνά-πυκνά βλέπουμε το ώριμο-κρεμώδες αβοκάντο να αντικαθιστά π.χ. την κρέμα γάλακτος.

Γενικότερα, το λιπαρό αλλά φιλικό προς τον ανθρώπινο οργανισμό αβοκάντο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αρκετές υγιεινές συνταγές με ζυμαρικά ολικής άλεσης, εσύ απλά επιστράτευσε τη φαντασία σου!

Όπως αυτή η σούπερ μακαρονοσαλάτα με αβοκάντο, λίγο ανθότυρο και τσίλι, που ετοίμασα για το πάρτυ γενεθλίων του Στέφανου και έγινε viral συνταγή για κάθε περίσταση.

Ζυμαρικά Ολικής Άλεσης με Σάλτσα Αβοκάντο Συνταγή

Και για να επιστρέψουμε στις ωμές σάλτσες θα σου δώσω μερικές ακόμη ιδέες για σάλτσες τριών-τεσσάρων υλικών που ταιριάζουν ιδανικά με τις πέννες ριγκάτε ολικής άλεσης MISKO και δώσε βάση στο ριγκάτε γιατί κάνει όλη τη «δουλειά»!

– Μηλέικος μπελτές, θρούμπι, ελιές
– Πιπεριά, ντομάτα, γαλοτύρι
– Κολοκυθάκια, άνηθος, κατίκι Δομοκού
– Μανούρα, παντζάρι, αμύγδαλα
– Μαλάκα, λιαστή ντομάτα, ρίγανη
– Κοπανιστή, ντοματίνια, γιαούρτι
– Ανεβατό, μέντα, αγγούρι, σκόρδο
– Ρόκα, Σαν Μιχάλη, Ντοματίνια


Πέννε Ριγκάτε Ολικής Άλεσης με Αβοκάντο και Ανθότυρο 

Χρόνος Προετοιμασίας: 10′
Χρόνος Μαγειρέματος: 20′
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολος
Μερίδες: 5-6


Υλικά

500 γρ. πέννε ριγκάτε ολικής MISKO
350 γρ. ώριμο αβοκάντο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1-2 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. ανθότυρο
1 πιπεριά τσίλι
Φρέσκο κόλιανδρο
10 φύλλα βασιλικό
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεση

1. Βράζουμε τις πέννες ολικής άλεσης σε άφθονο αλατισμένο νερό και τις κρατάμε al dente.

2. Όσο βράζουν οι πέννες στον επεξεργαστή τροφίμων πολτοποιούμε 30 γρ. αβοκάντο, τον κόλιανδρο, τον βασιλικό, το σκόρδο και το λευκό μέρος από τα κρεμμυδάκια.  Επίσης προσθέτουμε 30 ml ελαιόλαδο και περίπου 50 ml ζεστό νερό από τις πέννες, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι σύμφωνα με τα γούστα μας.

3. Μεταφέρουμε τις πένες σε μεγάλη σαλατιέρα προσθέτουμε το γιαούρτι, το υπόλοιπο αβοκάντο σε κύβους και περιχύνουμε με τη σάλτσα, καρυκεύουμε με πιπέρι και κύμινο, ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά.

4. Τέλος προσθέτουμε το ανθότυρο και το τσίλι.

Σερβίρουμε τις πέννες ζεστές ή κρύες με επιπλέον μυρωδικά, αν θέλουμε.

Σημειώσεις για τη συνταγή:
– Μπορούμε αντί γι΄ανθότυρο να χρησιμοποιήσουμε μια πικάντικη γραβιέρα ή ένα κρεμώδες ελληνικό τυρί.
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε καθόλου τυροκομικά προσθέτουμε ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε με χυμό λεμόνι.
– Φυσικά τη συνταγή μπορούμε να την εμπλουτίσουμε με τα αγαπημένα μας υλικά.

 

Γρήγορες Συνταγές για Ζυμαρικά με Σάλτσα

 

Πέννε Ριγκάτε Ολικής Άλεσης με Αβοκάντο και Ανθότυρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close