Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ στις 22 Μαρτίου κάθε έτους. Το νερό είναι το πιο πολύτιμο αγαθό για τον ανθρώπινο οργανισμό, δυστυχώς παρότι είναι είδος πρώτης ανάγκης, στο νερό δεν είναι έχουν πρόσβαση όλοι οι άνθρωποι του πλανήτη με τον ίδιο τρόπο, σε πολλές χώρες του κόσμου η καθημερινή χρήση του νερό και μάλιστα του πόσιμου με βάση τις συνθήκες υγιεινής είναι «απαγορευτική».
Η 22 Μάρτη έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων για το δικαίωμα του κάθε λαού στο Νερό, γιατί το νερό είναι ζωή!

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 2014 η Παγκόσμια Ημέρα Νερού γιορτάζεται σε 30 χώρες. Συμμετέχουν περίπου 15.000 μαθητές, ενώ περισσότεροι από 500 υπάλληλοι συνεισφέρουν με ποικίλους τρόπους.

Φέτος είχα την τύχη να παρευρεθώ στο 5ο Φεστιβάλ Φροντίδας Νερού από το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κορπή στα πλαίσια της Παγκόσμια Ημέρας Νερού, καθώς το Κορπή για 5η φορά διοργάνωσε στο εργοστάσιό του, στα Ακαρνανικά Βουνά (Μοναστηράκι Βόνιτσας) και προσκάλεσε 90 παιδιά από τέσσερα σχολεία της περιοχής, που ξεναγήθηκαν στο εργοστάσιο του Κορπή και έλαβαν μέρος σε επτά δραστηριότητες, με εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

Τα παιδιά έμαθαν πόσο απαραίτητο είναι το νερό για την επιβίωση οποιουδήποτε ζωντανού οργανισμού και συνειδητοποίησαν πως, όσο και αν το νερό καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του σώματός μας και του πλανήτη μας, στην πραγματικότητα είναι ένα σπάνιο αγαθό, αφού ουσιαστικά μόνο μία μικρή ποσότητά του είναι διαθέσιμη για κατανάλωση από τον άνθρωπο. Οι δραστηριότητες υλοποιήθηκαν χάρη στη συμμετοχή των δασκάλων, αλλά και των εργαζομένων του εργοστασίου και των κεντρικών γραφείων της Nestlé.

Πρόκειται για δραστηριότητες που έχουν αναπτυχθεί από το Project WET Foundation, μια μη κυβερνητική οργάνωση που αναπτύσσει εκπαιδευτικά εργαλεία για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης των παιδιών για το νερό. Το Project WET συνεργάζεται με διάφορους οργανισμούς που ασχολούνται με το νερό, καθώς και με οργανώσεις όπως το ειρηνευτικό σώμα των ΗΠΑ, η UNESCO,  η Διεθνής Ένωση των Υδάτινων πόρων, η Nestlé Waters είναι ένας από τους σημαντικότερους εταίρους της από το 1992.

Ήταν πραγματικά μια υπέροχη εμπειρία, οι άνθρωποι του Κορπή μας φιλοξένησαν και μας ξενάγησαν στο εργοστάσιο, η παραγωγή του νερού και η εμφιάλωση πραγματοποιείται με τις πιο σύγχρονες μεθόδους, που διασφαλίζουν στο έπακρο την ποιότητα του εμφιαλωμένου νερού που φτάνει στα χέρια μας  αξιοποιώντας στο έπακρο τις ευεγερτικές ιδιότητες των Ιαματικών πηγών Κορπή, όπως και με μεγάλη ευαισθητοποίηση ενεργειών απέναντι στο περιβάλλον αλλά και τους εργαζόμενους του εργοστασίου!

Μεταλλικό Νερό Κορπή

Το φυσικό μεταλλικό νερό των Ιαματικών πηγών Κορπής  μετά από πολλές έρευνες και μελέτες έχει αναγνωριστεί και επιβεβαιωθεί ως το καλύτερα ποιοτικό νερό, ιδανικά ισορροπημένο σε πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία, παράλληλα, εδώ και αρκετά χρόνια, αρκετοί άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα στα νεφρά, υψηλή πίεση και παρόμοια συμπτώματα, επισκέπτονται την περιοχή, προκειμένου να προβούν σε ποσιθεραπεία, γνωρίζοντας τις ιαματικές ιδιότητες των πηγών της.

Μην ξεχνάτε οτι το νερό είναι μέρος της καθημερινής φροντίδας του ανθρώπινου οργανισμού και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραμελούμε την χρήση του γιατί οι επιπτώσεις για την υγεία είναι πολύ σημαντικές!

Νερό και Υγεία – Tips Ενυδάτωσης
– Φροντίστε να πίνετε νερό πριν αισθανθείτε δίψα. Αν διψάτε σημαίνει ότι είστε αφυδατωμένοι!

– Το νερό βοηθάει στη καλή λειτουργία του μεταβολισμού και την ενεργοποίηση των καύσεων.

– Φροντίστε να αρχίζετε και να τελειώνετε την ημέρα σας με νερό, διότι ο οργανισμός χάνει υγρά ακόμα και όταν κοιμόμαστε.

– Βάλτε υπενθύμιση στο ρολόι σας ή τον υπολογιστή κάθε 1 ώρα. Κάθε ώρα πιείτε 1 ποτηράκι νερό (200ml). Σε ένα 8ωρο που είστε στην εργασία σας θα   έχετε καταναλώσει 1,6 λίτρα νερού.

– Βοηθήστε τα παιδιά σας να συνηθίσουν να πίνουν από μικρή ηλικία νερό. Μην αντικαθιστάτε το νερό με γλυκά ροφήματα και αναψυκτικά.

– Βάλτε ένα μικρό μπουκάλι στη σχολική τσάντα του παιδιού σας. Μόνο όταν ενυδατώνεται επαρκώς μπορεί να ανταπεξέλθει πνευματικά και σωματικά στις απαιτήσεις της ημέρας.

– Κατά τη διάρκεια των γευμάτων βάλτε ένα ποτήρι με νερό κοντά στο πιάτο του παιδιού σας και έχετε το νου σας να το γεμίζετε κάθε φορά που αδειάζει.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.