Παιδική Παχυσαρκία, η Λύση είναι στα χέρια των Γονιών!

Παιδική Παχυσαρκία, η Λύση είναι στα χέρια των Γονιών!

0 3462
Παιδική Παχυσαρκία
Πρόσφατα έγινε μια έρευνα στην Ευρώπη για την παιδική παχυσαρκία,

τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας είναι αποκαρδιωτικά, καθώς τα Ελληνόπουλα είναι στην πρώτη θέση των πιο παχύσαρκων παιδιών στην Ευρώπη!

Ζώντας σε μια χώρα γεμάτη ήλιο, εποχιακές αγνές πρώτες ύλες που θα ζήλευαν οι περισσότερες χώρες και μια κουζίνα πλούσια σε ωφέλιμες διατροφικές συνήθειες που είναι βασισμένη στην Μεσογειακή διατροφή σίγουρα πρέπει να μας απασχολεί στο μέγιστο το αποτέλεσμα αυτό.

Μιλώντας με αριθμούς 1 στα 2 παιδιά είναι παχύσαρκα. Φανταστείτε λοιπόν ότι τα επόμενα χρόνια 1 στα 2 παιδία προφανώς θα αναπτύξουν ασθένειες που συσχετίζονται με το πάχος αλλά και να μειωθεί το προσδόκιμο ζωής τους ως ενήλικες εως και 13 χρόνια.

Το ζήτημα είναι όμως πιο «βαθύ» καθώς οι περισσότεροι γονείς των παχύσαρκων παιδιών δεν αντιλαμβάνονται ή δεν αναγνωρίζουν το πρόβλημα!

Συχνά ακούμε από το στενό οικογενειακό περιβάλλον ενός παιδιού, ειδικά στις αρχές της παχυσαρκίας ότι το παιδί θα το «πάρει σε ύψος», ότι είναι «φαγανό» ή ότι είναι στην ανάπτυξη!

Ακόμη αρκετά συχνά οι γονείς παραπονιούνται ότι δεν μπορούν να στερήσουν από τα παιδιά τους μια λιχουδιά ή ότι δεν ανέχονται να του κάνουν δίαιτα όμως συνήθως δεν σκέφτονται ότι το πρόβλημα ξεκινά από τους ίδιους νωρίτερα!

Τα πράγματα είναι απλά, η ενημέρωση και η σωστή καθοδήγηση από τους ειδικούς θα σας λύσουν κάθε απορία, σκέψη ή θα σας δώσουν την λύση.

Για να μην φτάσει όμως το δικό σας παιδί να ανήκει στην κατηγορία των παχύσαρκων παιδιών θα πρέπει να φροντίζετε την διατροφή του παιδιού σας σύμφωνα με τις ανάγκες του οργανισμού του, με σωστές διατροφικές συνήθειες, μην ξεχνάτε ότι το παιδί σας δεν γεννήθηκε προγραμματισμένο να τρώει συγκεκριμένες τροφές αλλά θα εκπαιδευτεί γι’ αυτές μέσα από το οικογενειακό του περιβάλλον δηλαδή εσάς, κατ΄ επέκταση οι μόνοι που έχουν την ευθύνη είστε εσείς οι γονείς και μάλιστα από την στιγμή που θα φέρετε στην ζωή το παιδί σας!

Ο «θεσμός» του οικογενειακού τραπεζιού θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε αποτελεσματικά την διατροφή των παιδιών,

όπως και η φροντίδα του μαγειρέματος, αυτό που έχετε να κάνετε είναι να επιλέγετε εποχιακά υλικά και να προγραμματίζεται το φαγητό με βάση την διατροφική πυραμίδα!

Έρευνες δείχνουν ότι όσες οικογένειες τρώνε μαζί τουλάχιστον μία φορά την ημέρα έχουν πιο ήρεμη, σταθερή ζωή, τα παιδιά μιμούνται τις διατροφικές συνήθειες των γονιών, είναι γεμάτα αυτοπεποίθηση και ευτυχισμένα.

Σκεφτείτε και αναρωτηθείτε πως θα νιώθατε στο σώμα ενός παχύσαρκου, ειδικά στο σχολικό περιβάλλον, το ζήτημα δεν είναι μόνο η υγεία του παιδιού αλλά και η προσωπικότητά του, συνήθως ένα παχύσαρκο παιδί νιώθει παραμελημένο και απειλείται από τον σχολικό εκφοβισμό!

Σε μία προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την αντιλαμβανόμενη παιδική παχυσαρκία, το babyzone.gr σε συνεργασία με το medNutrition ξεκίνησε μία εκστρατεία με κύριο όχημα το infographic, όπου απλά και κατανοητά ο γονιός ξεναγείται στη διαδικασία σωστής διατροφικής ανάπτυξης του παιδιού, με αφετηρία την εγκυμοσύνη, το θηλασμό και άλλες πολύ ενδιαφέρουσες συμβουλές για όλους τους γονείς!

Παράλληλα με το αφιέρωμα θα δοθεί σε 5 τυχερούς από ένα αντίτυπο του βιβλίου “STOP στην παιδική παχυσαρκία” από τις Αλεξάνδρα Κουμπίτσκι και Χριστίνα Φοντόρ, Κλινικές διαιτολόγοι-διατροφολόγοι, της σειράς medNutrition Wellness.

Παδική Παχυσαρκία babyzonegr

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.