Ο Πύργος Πετρέζα, ένας μοναδικός χώρος Γαστρονομίας και Οίνου

Ο Πύργος Πετρέζα, ένας μοναδικός χώρος Γαστρονομίας και Οίνου

0 3426
Πύργος Πετρέζα
Την πρώτη φορά που επισκέφθηκα τον Πύργο Πετρέζα στα Σπάτα, τον περασμένο Οκτώβριο, όπου εγκαινιάστηκε η συνεργασία με τον διακεκριμένο Chef Μιλτιάδη Κιούκα εντυπωσιάστηκα απρόσμενα!

Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ένα πραγματικός, παραδοσιακός πύργος υπήρχε τόσο κοντά στην Αθήνα μέσα σε ένα πανέμορφο κτήμα που δεν «χορταίνεις» να θαυμάζεις!

Η ιστορία του Πύργου Πετρέζα
O δημιουργός του, Γιώργος Μπέλμπας, αρχίζει να συλλέγει στην περιοχή των Σπάτων ό,τι έχει αρχιτεκτονική ή ιστορική αξία και τα εναποθέτει στο κτήμα της οικογένειάς του στην Πετρέζα!

Το 2004 φυτεύεται νέος αμπελώνας, ενώ αρχίζει να κτίζεται και ο Πύργος με σεβασμό στην αρχιτεκτονική της περιοχής και της φυσικής ομορφιάς για να ολοκληρωθεί το 2008 ως χώρος συγκέντρωσης και διασκέδασης για φίλους και συγγενείς!

Κτήμα Πετρέζα

Η ιστορία του Πύργου, ενός μοναδικού χώρου στα Μεσόγεια,

ταυτίζεται με την παραγωγή κρασιού, αφού πάνω από 60 στρέμματα του κτήματος αποτελούνται από αμπελώνες. Το παραδοσιακό οινοποιείο που στεγάζεται μέσα στο κτήμα, έδωσε ζωή στο όραμα του Γεώργιου Μπέλμπα, εμπνευστή και ιδρυτή του πύργου. Το όραμα αφορούσε την παραγωγή καλού οίνου και τη δημιουργία ενός παραδοσιακού σπιτιού για το κρασί, ανοιχτό για κάθε επισκέπτη.

Ωστόσο ο ιδιαίτερος χώρος εκδηλώσεων Πύργος Πετρέζα έρχεται να ενδυναμώσει το όραμα του εμπνευστή του με την προσθήκη της υπηρεσίας της κουζίνας που σέβεται και αναδεικνύει το κρασί που παράγεται στο κτήμα, δημιουργημένο από έναν πολυβραβευμένο σεφ, τον Μιλτιάδη Κιούκα.

Αναλαμβάνει οικογενειακές και κοινωνικές εκδηλώσεις, επίσημα γεύματα, γεύματα εργασίας, κοκτέιλ πάρτι, εταιρικές εκδηλώσεις, συνέδρια, σεμινάρια, ημερίδες, συναντήσεις γευσιγνωσίας, εκδηλώσεις τέχνης κ.λπ.
Παρέχει όλες τις ανέσεις και τις υποδομές για να υποδεχθεί αποτελεσματικά εκδηλώσεις διαφόρων ειδών και μεγεθών, προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια απρόσμενα ευχάριστη διάθεση, που απορρέει από την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και τη μοναδική αισθητική του.

Τα μοναδικά Ταξίδια Γευσιγνωσίας

Οι μοναδικές αυτές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται τέσσερις φορές το χρόνο, για περιορισμένο αριθμό ατόμων, προσφέροντας την ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν να έρχονται σε επαφή με το ξεχωριστό περιβάλλον του Πύργου, απολαμβάνοντας τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του.

Το πρώτο «ταξίδι γευσιγνωσίας» πραγματοποιήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2014 για περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Ένα μενού πέντε πιάτων ιδιαίτερου γαστρονομικού ενδιαφέροντος συνοδεία μιας σειράς σπάνιων και συλλεκτικών κρασιών σε φιάλες magnum από το Κτήμα Άλφα. Τη βραδιά αυτή, ήταν παρών ο διεθνώς διακεκριμένος οινολόγος και συνιδιοκτήτης του Κτήματος Άλφα, Άγγελος Ιατρίδης.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την ζεστασιά της μοναδικής φιλοξενίας με έπεισαν ότι ο Πύργος Πετρέζα είναι αυτό που λέμε «Place to be» και αξίζει έστω μια φορά κάποιος να απολαύσει αυτή την εμπειρία μύησης!

Πετρέζα Κτήμα

Στις 16 Μάϊου έρχεται το 2ο Γαστρονομικό ταξίδι στον Πύργο Πετρέζα όπου θα απολαύσεις ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι μύησης στα κρασιά με τα προϊόντα βιοδυναμικής καλλιέργειας με την επιμέλεια των Κωνσταντίνου Λαζαράκη MW και γεύσης από τον αξιόλογο σεφ να δημιουργεί στην κουζίνα!

Σας ετοιμάζω κάτι ξεχωριστό Stay Tuned!

 

 

 

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.