Σιγομαγειρεμένο Μοσχάρι Κατσαρόλας με Καπνιστή Πάπρικα και Μανιτάρια

2.7K

Εδώ και αρκετές ημέρες έχω έτοιμη αυτή τη συνταγή, το μόνο που με “προβλημάτιζε” ήταν ο τίτλος της γιατί αυτό το πραγματικά φανταστικό φαγητό είναι ένα μικρό “μπέρδεμα” μοιάζει με μοσχάρι κατσαρόλας αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι σχεδόν σα παχύρευστη σούπα, ετσι αποφάσισα να τη συνταγή να την ονομάσω σιγομαγειρεμένο μοσχάρι κατσαρόλας με καπνιστή πάπρικα και μανιτάρια.

Αυτό το φαγητό είναι τόσο νόστιμο! Το μοσχάρι λιώνει στο στόμα ενώ τα τραγανά μανιτάρια και οι χυλοπίτες το κάνουν ακόμη πιο νόστιμο, όμως όλη τη διαφορά την κάνει το πιο απλό συστατικό η καπνιστή πάπρικα.

Η καπνιστή πάπρικα – Pimentón είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μπαχαρικά της Ισπανίας και το δικό μου αγαπημένο, ικανή να απογειώσει γευστικά ακόμη και τα πιο αδιάφορα πιάτα.

Όταν επέστρεφα από τη Μαδρίτη πετούσα με Iberia, εκεί λοιπόν ξεφυλλίζοντας το περιοδικό με τα προϊόντα που μπορούσα να αγοράσω στην πτήση λάτρεψα τα ρετρό κουτάκια της El Avion και προμηθεύτηκα μερικά.

Στ΄αλήθεια δεν μπορούσα να πιστεύψω την τόσο χαρακτηριστική της γεύση, φυσικά δεν ήταν η πρώτη φορά που “έβαζα” στην κουζίνα μου την καπνιστή πάπρικα αλλά αυτή είναι μια ωδή στην πάπρικα, τη γλυκιά και την καυτερή, αγαπώ άλλωστε και τις 2 το ίδιο, όπως και τη κουζίνα της Ισπανίας.

Τη συνταγή αυτή τη μαγειρεύω συχνά τον χειμώνα πολύ συχνά μάλιστα προτιμάω να τη φτιάχνω μόνο με μανιτάρια, φρέσκα και αποξηραμένα, και μάλιστα είναι ακόμη πιο υπέροχο το αποτέλεσμα.

Όπως θα δεις χρησιμοποίησα σπιτικές χυλοπίτες αλλά και οι ταλιατέλες θα κάνουν “δουλίτσα” ή τα κλασικά noodles ενναλακτικά το συνοδεύεις με ό,τι σου αρέσει, δες αυτές τις τέλειες πατάτες φούρνου που είναι σα τηγανητές!

Φροντίσε να κρατήσεις αρκετή από τη σάλτσα στο μαγείρεμα και φρυγάνισε μπόλικο ψωμί γιατί θα “γλείψεις” και το πιάτο!


Σιγομαγειρεμένο Μοσχάρι Κατσαρόλας με Καπνιστή Πάπρικα

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 120 λεπτά
Ποσότητα: 4-5 άτομα

Υλικά

600 gr. μοσχάρι κατάλληλο για κατσαρόλα (ελιά ή ποντίκι)
300 gr. μανιτάρια λευκά
20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο καρότο
800 ml. ζεστό νερό
100 ml. χυμό ντομάτας
30 ml. ελαιόλαδο
20 ml. βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1½ κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά καπνιστή
1 δαφνόφυλλο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. σπιτικές χυλοπίτες ή ταλιατέλες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι
Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση Συνταγής

[dropcap type=”1″]1[/dropcap]Κόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε ομοιόμορφα κομμάτια. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια να μαλακώσουν μέσα στο καυτό νερό ώστε να προετοιμάσουμε το ζωμό.

[dropcap type=”1″]2[/dropcap] Στεγνώνουμε καλάτο μοσχάρι με απορροφητικό χαρτί και αλευρώνουμε με τις 2 κουταλιές τις σούπας αλεύρι. Το σωτάρουμε σε τηγάνι με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα όπου εκεί προσθέτουμε την πάπρικα, το δαφνόφυλο, τη ζάχαρη και πιπέρι.

[dropcap type=”1″]3[/dropcap] Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό των μανιταριών, σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ελέγχοντας προς το τέλος τα υγρά.

[dropcap type=”1″]4[/dropcap] Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες, τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και τα σωτάρουμε με το βούτυρο ώστε να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα και τις χυλοπίτες, προσθέτουμε αλάτι και συνεχίζουμε το βρασμό για 10 λεπτά, αν το φαγητό δεν έχει αρκετά υγρά προσθέτουμε 150ml ζεστό νερό.

[dropcap type=”1″]5[/dropcap] Αποσύρουμε και προσθέτουμε το γιαούρτι, σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Αν αποφεύγουμε το κρέας μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό μόνο με μανιτάρια μικρά λευκά κομμένα στη μέση
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά τα παραλείπουμε, αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χυλοπίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και noodles
– Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού φροντίζοντας στο τέλος να έχει αρκετή παχύρευστη σάλτσα
– Αν δεν έχουμε αποξηραμένα μανιτάρια χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών

Beef Stew Recipes

Συνταγές για Μοσχάρι στην Κατσαρόλα

Συνταγές για Μοσχαράκι Κατσαρόλας με Λαχανικά

Μοσχαράκι Κατσαρόλας Συνταγές

Συνταγές με Λαχανικά

Μανιτάρια Σωτέ Συνταγή

Μανιτάρια με Μοσχαράκι Συνταγές

Μοσχαράκι Κοκκινιστό Συνταγή

Join the Conversation

  1. Μαγικά κάνεις!!!!!!!!!!!!!!!!
    Φιλί και καλημέρα 🙂

  2. Ενταξει στα 34 μου χρονια αληθεια με τις γευσεις που μας μεταφερεις με γεμισες παιδικες αναμνησεις οπως και καινοτομες ιδεες για την μαγειρικη! Σε ευχαριστω παρα πολυ για ολη την θαλπωρη που μπορεις να δωσεις με ενα ζεστο γευμα! Να εισαι καλα και να συνεχισεις ετσι!!

    1. Χαίρομαι τόσο που διάβασα αυτό! <3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close