Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Βλίτα με ντομάτα και αυγά
ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ
Βλίτα, ντομάτα, αυγά και ξερό ψωμί! Το πιο "πεντανόστιμο" σύνθημα του καλοκαιριού για μια από τις πιο φανταστικές συνταγές για βλίτα!
PIN RECIPE
ΑΠΟΣΤΟΛΗ EMAIL
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
10
minutes
mins
20
minutes
mins
ΕΙΔΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
Κυρίως Πιατό
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΥΛΙΚΑ
500
γρ.
τρυφερά βλίτα
,
καθαρισμένα και πλυμένα
4
μεγάλες
ντομάτες
,
τριμμένες
1
ξερό
κρεμμύδι
,
ψιλοκομμένο
1
σκελίδα
σκόρδο
,
τριμμένη
4
φρέσκα
κρεμμυδάκια
,
ψιλοκομμένο
3
κ.σ.
μαϊντανό
,
ψιλοκομμένο
1
κ.σ.
τοματοπελτέ
60
γρ.
ελαιόλαδο
6
αυγά
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Αλάτι
Μπούκοβο
,
κατά βούληση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεματάμε τα βλίτα σε καυτό νερό για 8-10’ και τα στραγγίζουμε.
Σε ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια για 2’.
Προσθέτουμε τον πελτέ αραιωμένο, τις ντομάτες, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις η σάλτσα πάρει μια-δύο καλές βράσεις προσθέτουμε τα βλίτα, τον μαϊντανό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Όταν έχει "δέσει" η σάλτσα, με ένα κουτάλι κάνουμε βαθουλώματα στα βλίτα και μέσα στο καθένα σπάμε ένα αυγό.
Σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να πήξουν τα αυγά.
Σερβίρουμε αμέσως με φρυγανισμένο ψωμί και μπούκοβο.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
Εμπλουτίζουμε το φαγητό με πιπεριά ή τυρί φέτα