Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Βραστός σιμιγδαλένιος χαλβάς με γάλα και μέλι
ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ
Βραστός σιμιγδαλένιος χαλβάς με γάλα μια συνταγή για χαλβά με μέλι, ναι δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη, γεμάτη γεύση και αρώματα!
PIN RECIPE
ΑΠΟΣΤΟΛΗ EMAIL
ΕΙΔΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
Επιδόρπιο
ΜΕΡΙΔΕΣ
6
ΥΛΙΚΑ
300
γρ.
χοντρό σιμιγδάλι
1000
γρ.
αγελαδινό γάλα
300
γρ.
μέλι
,
ανθέων
120
γρ.
βούτυρο
,
ή ελαιόλαδο
½
κ.γ.
κακουλέ
,
τριμμένο
¼
κ.γ.
αλάτι
1
κάψουλα
βανιλλίνη
1
λεμόνι
,
ακέρωτο
1
πορτοκάλι
,
ακέρωτο
Για το σερβίρισμα
Τριμμένο
φιστίκι
,
Αιγίνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζουμε το γάλα, το μέλι, την βανίλια, το αλάτι και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
Με ένα μαχαίρι βγάζουμε 3 φλούδες από το πορτοκάλι, παίρνουμε το ξύσμα από το λεμόνι και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
Μόλις περάσουν 8'-10' και αρχίζει το γάλα να ζεσταίνεται καλά, αφαιρούμε τις φλούδες και το κακουλέ.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινο κουτάλι μέχρι να πήξει το μείγμα και να γίνει χαλβάς.
Μεταφέρουμε σε φόρμα, ταψί ή ατομικά φορμάκια τον χαλβά και τον αφήνουμε να κρυώσει 1 ώρα και 30' περίπου.
Ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με το φιστίκι Αιγίνης και διατηρούμε τον χαλβά στο ψυγείο.