Στον πολυκόφτη αλέθουμε όλα τα μπαχαρικά, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Κόβουμε το κουνουπίδι στη μέση και με το μαντολίνο ή πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε λεπτές φέτες το κουνουπίδι.
Μαρινάρουμε τον γύρο κουνουπίδι για 60’ ή και περισσότερο.
Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί, απλώνουμε τον γύρο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180℃ στο αερόθερμο για 25' ή στο air fryer σύμφωνα με τον χρόνο που προτείνεται από τον κατασκευαστή.
Αν χρειαστεί ψήνουμε τον γύρο σε 2 δόσεις.
Η σάλτσα ντομάτας
Σε πυρίμαχο σκεύος, με καπάκι, βάζουμε τα ντοματίνια και τα σκόρδα, χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 25’ στους 200ο C.
Κατόπιν πολτοποιούμε τις ντομάτες, τα σκόρδα, αφού τα ξεφλουδίσουμε, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας.
Οι σπιτικές πίτες
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι κάνουμε μια λακκούβα και προσθέτουμε την μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό.
Αφήνουμε σε ζεστό σημείο να ενεργοποιηθεί η μαγιά, για 15’.
Προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε για 3’ στο ζυμωτήριο ή για 5’ στο χέρι.
Σκεπάζουμε και τοποθετούμε τη ζύμη σε ζεστό σημείο για 45’.
Κατόπιν χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 ισόποσα κομμάτια και ανοίγουμε επάνω σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο το κάθε ζυμάρι σε στρογγυλό, λεπτό φύλλο περίπου 2-3εκ.
Αλείφουμε κάθε πίτα με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε ζεστό τηγάνι περίπου 2’ από κάθε πλευρά.
Το σερβίρισμα
Απλώνουμε σε κάθε πίτα αρκετή σάλτσα, τον γύρο κουνουπιδιού, αγγούρι, κρεμμύδι και μουστάρδα, τυλίγουμε και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.