Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Δροσερή γκασπάτσο με φράουλες (gazpacho)
ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ
Οι πρώτες ζέστες είναι εδώ, όπως εδώ είναι και η βασίλισσα φράουλα, και η συνταγή για δροσερή γκασπάτσο με φράουλες (gazpacho) είναι ό,τι πιο ιδανικό για να την απολαύσεις!
PIN RECIPE
ΑΠΟΣΤΟΛΗ EMAIL
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
20
minutes
mins
ΕΙΔΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
Σούπα
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΥΛΙΚΑ
Για τη σούπα
250
γρ.
φράουλες
,
ώριμες
300
γρ.
ντοματίνια
,
ψιλόφλουδα
100
γρ.
αγγούρι
,
χωρίς σπόρους
50
γρ.
πιπεριά πράσινη
,
κομμένη σε κύβους
1
σκελίδες σκόρδο
,
σπασμένη
60
γρ.
ψίχα μπαγιάτικο ψωμιού
4
μεγάλα
φρέσκα φύλλα βασιλικό
3
μεγάλα
φύλλα δυόσμο
2
τσίλι ή 1 κ.γ. μπούκοβο
,
προαιρετικά
4
κ.σ.
κ.σ. ελαιόλαδο
3
κ.σ.
βαλσαμικό ξύδι
,
καλής ποιότητας
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Για το σερβίρισμα
Ελαιόλαδο
Φρέσκα φύλλα δυόσμου και βασιλικού
Τσίλι ή μπούκοβο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε σε παγωμένο νερό για λίγα λεπτά την ψίχα του ψωμιού
Αρχικά πολτοποιούμε στο μπλέντερ όλα τα λαχανικά.
Όταν γίνουν λείος πολτός, προσθέτουμε τον βασιλικό, το ξύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το ψωμί και 2 παγάκια.
Συνεχίζουμε να πολτολτοποιούμε για 30''.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με ξύδι ή αλάτι.
Στο τέλος η σούπα πρέπει να είναι λεία και με συνοχή.
Τοποθετούμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει το γκασπάτσο.
Σερβίρουμε την παγωμένη σούπα με φύλλα βασιλικού και δυόσμου, μπούκοβο ή τσίλι και ωμό ελαιόλαδο.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
Αν ακολουθούμε fluten free διατροφή χρησιμοποιούμε το κατάλληλο ψωμί ή απλά το παραλείπουμε