Αν αγαπάς τις πίκλες πρέπει να δοκιμάσεις την συνταγή για πίκλες από σταφύλια, τις συνδυάζω με crostini που σερβίρονται - συνδυάζονται με τυριά, αλλαντικά και άλλα καλοκαιρινά φρούτα, το απόλυτο καλοκαίρι στο πιάτο!
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το μηλόξυδο, τη ζάχαρη, το νερό, το αλάτι, τα μπαχαρικά και το τζίντζερ.
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5’ μόλις πάρει 2 καλές βράσεις αποσύρουμε.
Ρίχνουμε τα σταφύλια μέσα στην μαρινάδα, αμέσως.
Γεμίζουμε ένα αποστειρωμένο βάζο με τα σταφύλια και φροντίζουμε το υγρό διάλυμα να τα καλύπτει.
Γυρίζουμε τα βάζα ανάποδα και αφού κρυώσουν τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 12 τουλάχιστον ώρες.
Τα crostini
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200℃
Απλώνουμε χαρτί ψησίματος σε ένα δίσκο ψησίματος, ραντίζουμε όλη την επιφάνεια με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τον ανθό αλατιού.
Ακουμπάμε επάνω τις φέτες του ψωμιού, ραντίζουμε όλες τις φέτες με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τον ανθό αλατιού, ξανά.
Ψήνουμε στη λειτουργία του αερόθερμου μέχρι να φρυγανιστεί το ψωμί και να αποκτήσεις χρυσό χρώμα.
Το σερβίρισμα
Σερβίρουμε τα crostini με τις πίκλες από σταφύλια, τα τυριά, τα αλλαντικά, τα φρούτα και τα φύλλα βασιλικού προτρέποντας τους καλεσμένους να δημιουργήσουν μόνοι τους συνδυασμούς.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
Στις πίκλες μπορούμε να προσθέσουμε και να τις αρωματίσουμε με μοσχολέμονο, εστραγκόν ή θυμάρι.