Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Μελόπιτα Σίφνου
ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ
PIN RECIPE
ΑΠΟΣΤΟΛΗ EMAIL
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
20
minutes
mins
50
minutes
mins
ΕΙΔΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
Επιδόρπιο
ΥΛΙΚΑ
1.000
γρ.
ανθότυρο
,
ή φρέσκια μυζήθρα ανάλατη
300
γρ.
μέλι
100
γρ.
ζάχαρη κρυσταλλική
7
αυγά
,
σε θερμοκρασία δωματίου
3
κ.σ.
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
,
ή gluten free αλεύρι
1
κ.σ.
βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
Θρυμματίζουμε το ανθότυρο με ένα πιρούνι πολύ καλά, σε μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε το μέλι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Τέλος προσθέτουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί ή ένα πυρίμαχο σκεύος 28-30 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε για 50' λεπτά στους 180°C Κελσίου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με κανέλα και μέλι!
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
Η μελόπιτα μοιάζει πάρα πολύ με ένα τσιζ κέικ, αν θέλετε μπορείτε σε παραλλαγή να περιχύσετε με μια σπιτική μαρμελάδα
Μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα λεμονιού, πορτοκαλιού, περγαμόντο ή κίτρο
Προτιμήστε ένα θυμαρίσιο μέλι
Μπορείτε να προσαρμόσετε την συνταγή gluten free μελόπιτα αντικαθιστώντας το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με αλεύρι χωρίς γλουτένη