Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Παξιμάδια σουσαμιού, χωρίς ψήσιμο
ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ
Αν αναρωτιέσαι τί γεύση έχουν αυτά τα παξιμαδάκια -τα λέω έτσι γιατί μοιάζουν- τότε σκέψου τον χαλβά ταχινιού αλλά χωρίς τη ζάχαρη!
PIN RECIPE
ΑΠΟΣΤΟΛΗ EMAIL
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
30
minutes
mins
ΕΙΔΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
Σνακ
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΥΛΙΚΑ
200
γρ.
σουσάμι αναποφλοίωτο
2
κ.σ.
σησαμέλαιο
,
ή ελαιόλαδο
80
γρ.
μέλι
,
ή σιρόπι αγαύης
60
γρ.
αλεύρι καρύδας
,
ή λεπτοτριμμένη αμυγδαλόψιχα
50
γρ.
διάφορους ξηρούς καρπούς
,
ψιλοκομμένους
2
κ.σ.
ροδόνερο ή ανθόνερο
,
προαιρετικά
Λιωμένη κουβερτούρα
,
προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπλέντερ αλέθουμε το σουσάμι μαζί με το σησαμέλαιο ή το ελαιόλαδο να πολτοποιηθούν και μεταφέρουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και ζυμώνουμε.
Πλάθουμε το μείγμα σε ρολό, το τυλίγουμε σε μεμβράνη τροφίμων και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Κόβουμε το ρολό σε φέτες σαν παξιμάδια και αν επιλέξουμε βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα.
Σερβίρουμε και κατόπιν διατηρούμε στο ψυγείο.