Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Πιπεροσαλάτα με ψητό σκόρδο και αντζούγιες
ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ
Η συνταγή για πιπεροσαλάτα με ψητό σκόρδο και αντζούγιες σερβίρεται σαν μεζές αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν "συστατικό" σε πολλά πιάτα, μια καλοκαιρινή συνταγή που θα εκτιμήσεις για την απλότητα και την απίστευτη νοστιμιά της.
PIN RECIPE
ΑΠΟΣΤΟΛΗ EMAIL
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
45
minutes
mins
1
day
d
25
minutes
mins
ΕΙΔΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
Σαλάτα
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΥΛΙΚΑ
6
κόκκινες πιπεριές
,
Φλωρίνης
4
πράσινες πιπεριές
,
κέρατο
3
κ.σ.
βαλσαμικό ξύδι
40
γρ.
ελαιόλαδο
3
σκελίδες
σκόρδο
4
αντζούγιες
½
κ.γ.
ξερή ρίγανη
¼
κ.γ.
μπούκοβο
Για το σερβίρισμα
4-5
φύλλα μαιντανό
6
μαύρες ελιές
,
σε φέτες
3
κ.σ.
ελαιόλαδο
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε στον φούρνο, στο air fryer ή το γκριλ τις πιπεριές ολόκληρες μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 25' μαζί ψήνουμε και τις 2 σκελίδες σκόρδο.
Μόλις κρυώσουν οι πιπεριές αφαιρούμε τις φλούδες τους και τα σπόρια.
Σε ξύλινη επιφάνεια κοπής κόβουμε σε μικρές λεπτές λωρίδες τις πιπεριές και τις τοποθετούμε σε μπολ.
Σε ένα πιάτο βάζουμε τις αντζούγιες και το σκόρδο, και τις λιώνουμε με πιρούνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την ρίγανη, το ξύδι, αλάτι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το μείγμα στις πιπεριές μαζί με το μπούκοβο.
Τέλος τη 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε λεπτές φέτες κομμένο σε φέτες και μαρινάρουμε την πιπεροσαλάτα τουλάχιστον για 30'.
Σερβίρουμε προσθέτοντας προσθέτουμε τις ελιές, τον μαϊντανό και σερβίρουμε.