Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Ρεβίθια φούρνου με ντοματίνια, φέτα και ζαατάρ
ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ
Δοκίμασε την γρήγορη συνταγή για τα ρεβίθια φούρνου με ντοματίνια, φέτα και ζαατάρ (Za'atar), ασύγκριτη νοστιμιά γεμάτη μεσογειακές γεύσεις!
PIN RECIPE
ΑΠΟΣΤΟΛΗ EMAIL
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
5
minutes
mins
40
minutes
mins
ΕΙΔΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
Όσπρια
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΥΛΙΚΑ
300
γρ.
ντοματίνια
,
πλυμένα και καθαρισμένα
400
γρ.
ρεβίθια
,
ατμού
250
γρ.
φέτα σκληρή
,
κομμάτι
3
σκελίδες
σκόρδο
,
πατημένες και κομμένες στη μέση
50
γρ.
πράσινες ελιές
,
χωρίς κουκούτσι
50
γρ.
ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Για το ζαατάρ
2
κ.γ.
θυμάρι
,
αποξηραμένο
2
κ.γ.
ρίγανη
,
αποξηραμένη
2
κ.γ.
σουμάκ
1½
κ.γ.
αποφλοιωμένο σουσάμι
¼
κ.γ.
σπόρους κύμινου
,
προαιρετικά
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C.
Το ζαατάρ
Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε το σουσάμι, αποσύρουμε από την φωτιά, βάζουμε το σουσάμι, την ρίγανη και το θυμάρι σε ένα γουδί, τα πατάμε ελάχιστα.
Κατόπιν μεταφέρουμε σε μπολ, προσθέτουμε το σουμάκ, το αλάτι και ανακατεύουμε.
Τα ρεβύθια
Σε πυρίμαχο σκεύος, που θα χωράει όλα τα υλικά της συνταγής, βάζουμε τα σκόρδα, ολόκληρο το κομμάτι της φέτας και ρίχνουμε τα ντοματίνια.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20’ στους 200ο C.
Βγάζουμε το σκεύος από τον φούρνο, προσθέτουμε τα ρεβίθια, το ζαατάρ και τις ελιές.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι και ψήνουμε για 20’ ακόμη στους 200ο C.
Σερβίρουμε τα ρεβίθια με φρέσκο βασιλικό, αν μας αρέσει και για όσους αγαπάμε τα πικάντικα δεν παραλείπουμε το μπούκοβο!