Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Σιγοψημένο αρνάκι με ρύζι και γιαούρτι στον φούρνο
ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ
Ψάχνεις μια διαφορετική πασχαλινή συνταγή για σιγοψημένο αρνάκι, σκέτο λουκούμι; Δοκίμασέ το με ρύζι και μια πεντανόστιμη κρούστα γιαουρτιού!
PIN RECIPE
ΑΠΟΣΤΟΛΗ EMAIL
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
4
hours
hrs
15
minutes
mins
3
hours
hrs
45
minutes
mins
ΕΙΔΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
Πάσχα
ΥΛΙΚΑ
Για το αρνί
2000
γρ.
αρνίσιο μπούτι
,
κομμένο σε μερίδες
3
σκελίδες
σκόρδο
50
γρ.
γρ. ελαιόλαδο
100
γρ.
γρ. λευκό κρασί
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Για το ρύζι
200
γρ.
ρύζι καρολίνα
1
μεγάλο
κρεμμύδι
,
ψιλοκομμένο
1 ½
κ.γ.
πάπρικα
1
κ.σ.
βούτυρο
2
κ.σ.
άνηθο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Για την κρούστα γιαουρτιού
500
γρ.
στραγγιστό γιαούρτι
3
μέτρια
αυγά
1
κ.σ.
μουστάρδα
,
απαλή
Για το σερβίρισμα
Άνηθο
,
ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος με καπάκι βάζουμε το αρνάκι, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις σκελίδες του σκόρδου περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το κρασί.
Σκεπάζουμε και ψήνουμε το αρνάκι για περίπου 2 ώρες και 45' στους 150℃.
Βγάζουμε το αρνί από τον φούρνο και «παίρνουμε» τον ζωμό του, συνεχίζουμε το ψήσιμο, σε 40αρι ταψί, στους 180℃ ώστε να αποκτήσει χρώμα.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2’, προσθέτουμε την πάπρικα, το ρύζι και συνεχίζουμε 2’ ακόμη.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον άνηθο και τον ζωμό, συμπληρώνουμε με ζεστό νερό ώστε η ποσότητα υγρών που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι συνολικά 450 γρ.
Μαγειρεύουμε το ρύζι για 8’, αποσύρουμε, αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα αυγά, το γιαούρτι, τη μουστάρδα και ανακατευουμε.
Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα στο ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 35-40’ στους 175℃.
Σερβίρουμε το αρνάκι με πάπρικα ή ψιλοκομμένο άνηθο.