Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Σούπα γκασπάτσο με καρπούζι (gazpacho)
ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ
Σούπα γκασπάτσο με καρπούζι να την "πιεις" στο ποτήρι γιατί η νοστιμιά της αυτής της πειραγμένης ανδαλουσιανής σούπας gazpacho είναι φανταστική!
PIN RECIPE
ΑΠΟΣΤΟΛΗ EMAIL
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
2
hours
hrs
15
minutes
mins
ΕΙΔΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
Ορεκτικό, Σούπα
ΜΕΡΙΔΕΣ
6
ΥΛΙΚΑ
Για τη σούπα
800
γρ.
καρπούζι
,
χωρίς κουκούτσια και κομμένο σε κύβους
500
γρ.
ώριμες ντομάτες
,
αποφλοιωμένες
150
γρ.
γρ. αγγούρι
,
κομμένο σε κύβους
50
γρ.
γρ. πιπεριά πράσινη
,
κομμένη σε κύβους
50
γρ.
γρ. πιπεριά Φλωρίνης
,
κομμένη σε κύβους
2-3
σκελίδες
σκόρδο
,
κομμένο σε φέτες
1
λευκό κρεμμύδι
,
ψιλοκομμένο
100
γρ.
ψίχα μπαγιάτικο ψωμιού
6
φρέσκα φύλλα βασιλικό
1
κ.γ.
πάπρικα
1
κ.γ.
κ.γ. μπούκοβο
4
κ.σ.
ελαιόλαδο
3
κ.σ.
ξύδι
,
καλής ποιότητας
1
μοσχολέμονο
,
χυμό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Για το σερβίρισμα
Μαυροκούκι
Ελαιόλαδο
Φύτρες άλφα-άλφα
Φύλλα βασιλικού
Μπούκοβο
Μοσχολέμονα
,
σε φέτες
1
φέτα
καρπούζι
,
κομμένη σε κυβάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε την ψίχα του ψωμιού, το καρπούζι, τις ντομάτες και το αγγούρι στο ψυγείο για 30’60'.
Αρχικά πολτοποιούμε στο μπλέντερ το καρπούζι, τις ντομάτες, το αγγούρι, το ψωμί, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Όταν γίνουν λείος πολτός, προσθέτουμε τον βασιλικό, τα μπαχαρικά, το ξύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το μισό χυμό από το μοσχολέμονο.
Συνεχίζουμε να πολτολτοποιούμε για 30''.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με το μοσχολέμονο που κρατήσαμε ή αλάτι.
Στο τέλος η σούπα πρέπει να είναι λεία και με συνοχή.
Τοποθετούμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει το γκασπάτσο.
Σερβίρουμε την παγωμένη σούπα με καρπούζι, μαυροκούκι, φύτρες, φύλλα βασιλικού, μπούκοβο και ωμό ελαιόλαδο.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
Αν θέλουμε την σούπα πιο καυτερή μπορούμε να της προσθέσουμε 1 τσίλι όταν την πολτοποιούμε
Η σούπα μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο, ερμητικά κλεισμένη, για 24 ώρες