Στο μπλέντερ βάζουμε τα αμύγδαλα, το σκόρδο, τις λιαστές ντομάτες, το μπούκοβο, τον δυόσμο και τον βασιλικό, προσθέτουμε το περισσότερο ελαιόλαδο και πολτοποιούμε.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και συνεχίζουμε μέχρι να «σπάσουν» τα ντοματίνια και ομογενοποιηθούν σε μια σάλτσα πέστο.
Βράζουμε τα σπαγγέτι γλυκαιμικού δείκτη ΜΑΚΒΕΛ σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 4’.
Στραγγίζουμε τα σπαγγέτι, προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και περιχύνουμε με το πέστο.
Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι και σερβίρουμε σε πιατέλα.