Ψητή φέτα τυλιχτή σε αμπελόφυλλα με πικάντικη σάλτσα ντομάτας
ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ
Ο καιρός ζεσταίνει, οι μαζώξεις στα μπαλκόνια ξεκινούν, θέλουμε συνταγές για μεζέδες και η ψητή φέτα τυλιχτή σε αμπελόφυλλα με πικάντικη σάλτσα ντομάτας είναι η ιδανική συνταγή που απολαύσει η παρέα!
Ζεματάμε τα αμπελόφυλλα για 10 και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Τα ανοίγουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στεγνώσουν.
Ανοίγουμε τα αμπελόφυλλα το ένα-δίπλα στο άλλο ώστε να κλείσουμε μέσα την φέτα, σαν δεματάκι.
Ακουμπάμε μέσα το κομμάτι της φέτα, προσθέτουμε πιπέρι, ρίγανη και μπούκοβο και από τις δύο πλευρές.
Κλείνουμε καλά και πιέζουμε ελαφρά να φύγουν τα περιττά υγρά.
Αλείφουμε τα φύλλα με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20’ στον φούρνο ή 8' περίπου από την κάθε πλευρά, σε σχαροτήγανο ή σχάρα.Δεν θέλουμε να λιώσει η φέτα αλλά να ζεσταθεί καλά και να μαλακώσει.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα υλικά για την σάλτσα.
Σερβίρουμε αμέσως σε πιάτο την τυλιχτή φέτα και γύρω προσθέτουμε την σάλτσα.