Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Ζακυνθινό γλυκό φρυγανιά με κρέμα
Το απίθανο ζακυνθινό εύκολο γλυκό ψυγείου, η φρυγανιά με κρέμα, ένα λατρεμένο γλύκισμα που θυμίζει εκμέκ και λατρεύουν όλοι!
PIN RECIPE
ΑΠΟΣΤΟΛΗ EMAIL
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
2
hours
hrs
15
minutes
mins
ΕΙΔΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
Επιδόρπιο
ΜΕΡΙΔΕΣ
6
ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση
12
φρυγανιές σταρένιες ή σίκαλης
Για το σιρόπι
200
γρ.
ζάχαρη
300
γρ.
νερό
1
ξυλάκι κανέλα
Για την κρέμα
1000
ml
γάλα
90
γρ.
άνθος αραβοσίτου
140
γρ.
ζάχαρη κρυσταλλική
1
κάψουλα
βανιλλίνη
400
γρ.
κρέμα γάλακτος
1
κάψουλα
βανιλλίνη
Για το σερβίρισμα
Αμύγδαλα
,
καβουρδισμένα
Κανέλα
,
τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το σιρόπι
Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 5’, αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Η κρέμα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, προσθέτουμε το άνθος αραβοσίτου, τη ζάχαρη και τη βανίλια, ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα ώστε να διαλυθούν.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η κρέμα, αποσύρουμε και σκεπάζουμε την κρέμα μέχρι να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τη βανιλλίνη σε σφιχτή σαντιγί.
Προσθέτουμε 100 γρ. από τη σαντιγί στην κρέμα και την υπόλοιπη τη βάζουμε στο ψυγείο.
Σε ένα ορθογώνιο σκεύος απλώνουμε τις φρυγανιές τη μια δίπλα στην άλλη και τις σιροπιάζουμε.
Μόλις οι φρυγανιές απορροφήσουν το σιρόπι περιχύνουμε την κρέμα, καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Το σερβίρισμα
Σερβίρουμε τη φρυγανιά γαρνιρισμένη με σαντιγί, αμύγδαλα και κανέλα.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
- Η ζάχαρη είναι ενδεικτική σε ποσότητα, μπορείτε να την αυξομειώσετε
- Εδώ
μπορείς να δεις και άλλα πασχαλινά γλυκά