Μεταξένια κρέμα με ρυζάλευρο και ροδόνερο, δοκίμασέ το και σε vegan εκδοχή, το ανατολίτικο μαλεμπί είναι μοναδικό, ειδικά αν το σερβίρεις με γλυκό τριαντάφυλλο!
Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε πολύ καλά το γάλα, το ρυζάλευρο, τον νισεστέ, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι όλα τα συστατικά να διαλυθούν στο γάλα.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα και αποσύρουμε.
Ραντίζουμε 4 μεγάλα ή 6 μικρότερα μπολ με ροδόνερο.
Μοιράζουμε το μαλεμπί και αφού πέσει η θερμοκρασία, τα βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Σερβίρουμε το μαλεμπί με γλυκό τριαντάφυλλο και φιστίκι Αιγίνης.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
- Αν δεν μας αρέσει καθόλου το ροδόνερο το παραλείπουμε και αρωματίζουμε με μαστίχα και κάρδαμο- Εκτός από νισεστέ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αντίστοιχα συστατικά όπως το αραρούτι