Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Αχνιστή γλιστρίδα με γαλομυζήθρα και καραμελωμένα ντοματίνια
Η συνταγή για αχνιστή γλιστρίδα με γαλομυζήθρα και καραμελωμένα ντοματίνια, θα λύσει την απορία πώς αλλιώς να την χρησιμοποιήσεις εκτός από σαλάτα ή βραστή.
PIN RECIPE
ΑΠΟΣΤΟΛΗ EMAIL
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
10
minutes
mins
25
minutes
mins
ΕΙΔΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
Σαλάτα
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΥΛΙΚΑ
500
γρ.
γλιστρίδα
,
καθαρισμένη από τα σκληρά της κοτσάνια
2
μέτριες
ώριμες ντομάτες
,
τριμμένες
1
ξερό κρεμμύδι
,
ψιλοκομμένο
2
κ.σ.
μαϊντανό
30
γρ.
ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Αλάτι
Για τα καραμελωμένα ντοματίνια
10
ντοματίνια
2
σκελίδες σκόρδο
,
κομμένες σε φέτες
1
κ.σ.
βαλσαμικό ξύδι
4
κ.σ.
ελαιόλαδο
¾
κ.γ.
ζάχαρη
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Αλάτι
Για το σερβίρισμα
100
γρ.
γαλομυζήθρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η αχνιστή γλιστρίδα
Σε βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2’ το κρεμμύδι΄
Προσθέτουμε τις ντομάτες, 150ml ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις η σάλτσα αρχίζει να αχνίζει προσθέτουμε τη γλιστρίδα και την αχνίζουμε για 8’-10’ σε δυνατή φωτιά.
Αποσύρουμε και την τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
Τα καραμελωμένα ντοματίνια
Τοποθετούμε ένα τηγάνι με καπάκι, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε όλα τα υλικά και καραμελώνουμε τα ντοματίνια για 3-4’, κουνώντας το τηγάνι τακτικά.
Σερβίρουμε σε πιάτο την γλιστρίδα με ντοματίνια, γαλομυζήθρα και σταγόνες ελαιόλαδο.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
Μπορούμε να προσθέσουμε και σύγκλινο ή αντίστοιχο αλλαντικό κομμένο σε λεπτές φέτες