Gluten Free ψωμί με καρύδια και γλυκοπατάτες που -σχεδόν- θα σου θυμίσει το «γερμανικό» ψωμί, ένα πεντανόστιμο ψωμί για κάθε περίσταση, χρήση και ειδικά για σάντουιτς!
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά και σε άλλο μπολ αναμειγνύουμε τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ξύδι και ανακατεύουμε.
Η ζύμη που προκύπτει είναι κολλώδης και υγρή, δεν χρειάζεται πλάσιμο.
Λαδώνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ (26 εκ.) και την καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί.
Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και κουνάμε ελαφρά.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στις αντιστάσεις για 45-50’.
Αφήνουμε το ψωμί να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Απολαμβάνουμε το καρυδόψωμο όπως ένα συνηθισμένο ψωμί.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
- Όλα τα συστατικά που χρησιμοποιήθηκαν έχουν ένδειξη gluten free- Εκτός από καρύδια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αμύγδαλα- ΕΔΩ μπορείτε να δείτε και άλλες gluten free συνταγές