Κοκκινιστά γιουβαρλάκια με αυγολέμονο, μην έχεις επιφυλάξεις, είναι μια φανταστική συνταγή για γιουβαρλάκια που μόνο αν τα δοκιμάσεις θα καταλάβεις για τί νοστιμιά μιλάμε!
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια και ζυμώνουμε καλά.
Αφήνουμε τον κιμά στην άκρη για 45’, κατόπιν πλάθουμε μέτριους κεφτέδες τους οποίους πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
Σε ευρύχωρη κατσαρόλα βάζουμε τον ζεστό ζωμό μαζί με τη σάλτσα ντομάτας και μόλις πάρουν μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τους κεφτέδες.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια-χαμηλή φωτιά για 40'.
Μόλις τα γιουβαρλάκια είναι έτοιμα αφήνουμε να «πέσει» η θερμοκρασία τους για 15’.
Το αυγολέμονο
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο χτυπώντας τα ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέτουμε τους κρόκους και τέλος σε ροή τον χυμό από το λεμόνι και τον ζεστό ζωμό για το αυγολέμονο.
Περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια με το αυγολέμονο και κουνάμε την κατσαρόλα ώστε να ενσωματωθεί το αυγολέμονο στη σάλτσα.
Σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια ζεστά, με ψιλοκομμένο άνηθο.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
- Μπορούμε να προσθέσουμε στην κατσαρόλα 4 κ.σ. ρύζι ή τραχανά και επιπλέον ζωμό, περίπου 150ml- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κιμά μοσχαρίσιο, κοτόπουλο ή ανάμεικτο- Εδώ μπορείς να δεις και άλλες συνταγές για γιουβαρλάκια