Σισιλιάνικη μακαρονάδα με αυγοτάραχο, κουνουπίδι και σταφίδες
Αν έχεις βρεθεί στην Σικελία ή απλά αγαπάς την κουζίνας της τότε σίγουρα η σισιλιάνικη μακαρονάδα με αυγοτάραχο, κουνουπίδι και σταφίδες δεν σε κάνει να αναρωτιέσαι γι' αυτό τον ιδιαίτερο συνδυασμό!
4λεπτές φέτεςαυγοτάραχο, τριμμένο και επιπλέον για το σερβίρσμα
2κ.σ. ξανθές σταφίδες
8στίγματα κρόκο Κοζάνης
¼κ.γ.μαραθόσπορους, προαιρετικά
1κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
200mlζεστό νερό
40mlελαιόλαδο
4-6κ.σ. ψίχουλα ψωμιού φρυγανισμένα
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε μια κατσαρόλα με νερό για να βράσουμε τα ζυμαρικά.
Μόλις κοχλάσει, αφαιρούμε 1 φλυτζάνι νερό για μουλιάσουμε τον κρόκο Κοζάνης.
Αλατίζουμε το νερό της κατσαρόλας και ζεματάμε το κουνουπίδι για 5’.
Ταυτόχρονα σε ένα ευρύχωρο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τους μαραθόσπορους.
Αφαιρούμε το κουνουπίδι με τρυπητή κουτάλα και το προσθέτουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά και τα βράζουμε ως συνήθως.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τις σταφίδες, το αυγοτάραχο αλάτι, πιπέρι και το νερό με τον κρόκο, μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά «σπάζοντας» το κουνουπίδι σε μικρότερα κομμάτια.
Μόλις η σάλτσα δέσει προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τον μαϊντανό ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τα ψίχουλα του ψωμιού, αυγοτάραχο, επιπλέον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
- Το αυγοτάραχο μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με παστό γαύρο ή αντίστοιχο ψάρι όπως αντζούγιες, όπου θα έχουμε πολτοποιήσει σε γουδί- Αν δεν έχουμε μαραθόσπορους προσθέτουμε ελάχιστο ξύσμα πορτοκαλιού με 1 κ.σ. φρέσκο μάραθο και όχι με σπόρους από γλυκάνισο