Βαμμένα αυγά με φυσικές βαφές από λαχανικά και κουρκουμά
ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ
Τα αυγά του Πάσχα βαμμένα με φυσικές βαφές από λαχανικά και κουρκουμά θα τα αγαπήσεις! Οι πανέμορφοι παστέλ τόνοι με μοναδικές αποχρώσεις και με υλικά της φύσης, χωρίς χημικές ουσίες, θα γεμίσουν χρώμα το πασχαλινό σου τραπέζι!
Ετοιμάζουμε ένα διάλυμα με 3 φλυτζάνια καυτό νερό, τον κουρκουμά και το ξύδι.
Βράζουμε τα αυγά.
Μεταφέρουμε τα αυγά στο διάλυμα που ετοιμάσαμε και τα αφήνουμε μέχρι αποκτήσουν το χρώμα που επιθυμούμε.
Τα ροζ- μωβ αυγά
Για τα ροζ αυγά ψιλοκόβουμε 4 βολβούς παντζαριών, τους βράζουμε με 3 φλυτζάνια νερό για 20’.
Για τα μωβ - ροζ αυγά ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, αντικαθιστώντας τους 2 βολβούς παντζαριού με 1 φλυτζάνι αλεσμένο μωβ λάχανο.
Ταυτόχρονα βράζουμε τα αυγά.
Περνάμε το ζουμί των λαχανικών από σίτα, μεταφέρουμε σε μπολ, προσθέτουμε ξύδι και αμέσως τα μεταφέρουμε τα ζεστά αυγά στο διάλυμα που ετοιμάσαμε αφήνοντάς τα μέχρι αποκτήσουν το χρώμα που επιθυμούμε.
Για τα μωβ - γαλάζια - πράσινα αυγά
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 φλιτζάνι νερό για κάθε 1 φλυτζάνι αλεσμένο μωβ λάχανο και βράζουμε για 20'.
Ταυτόχρονα βράζουμε τα αυγά.
Περνάμε το ζουμί από σίτα, μεταφέρουμε σε μπολ.
Για τα μωβ αυγά προσθέτουμε ξύδι και αμέσως τα μεταφέρουμε τα ζεστά αυγά στο διάλυμα αφήνοντάς τα μέχρι αποκτήσουν το χρώμα που επιθυμούμε.
Για τα μπλε αυγά θα χρησιμοποιήσουμε το ζουμί από το μωβ λάχανο χωρίς ξύδι, θα προσθέσουμε τη σόδα, ανακατεύουμε και βάζουμε μέσα τα αυγά και τα βγάζουμε όταν αποκτήσουν το χρώμα που επιθυμούμε.
Στην ίδια βαφή προσθέτουμε κουρκουμά και «φτιάχνουμε» το πράσινο χρώμα, τοποθετούμε μέσα τα αυγά και τα βγάζουμε όταν αποκτήσουν το χρώμα που επιθυμούμε.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
- Διαβάστε αναλυτικά το ποστ για να πάρετε όλες τις απαραίτητες συμβουλές για την διαδικασία της προετοιμασίας των αυγών- Τα βρασμένα λαχανικά δεν τα πετάμε, τα τρώμε ως βραστές σαλάτες