Πιταράκια με πελτέ-τυρί και φλαουνάκια από τη Μήλο
ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ
Στη Μήλο δεν πρέπει να πας μόνο για τη μαγευτική της ομορφιά, όταν πατήσεις το πόδι σου στο νησί, γρήγορα θα καταλάβεις οτι και η παραδοσιακή της κουζίνα είναι μοναδική! Έλα, πάρε συνταγή πιταράκια με πελτέ-τυρί και τα φλαουνάκια για "καλωσόρισμα"!
Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά για την ζύμη για 5’ και την αφήνουμε στην άκρη, σκεπασμένη.
Τα φλαουνάκια - χορτοπιτάκια
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι.Προσθέτουμε χόρτα εποχής, τα σέσκουλα, το σπανάκι και τα αχνίζουμε μέχρι να στεγνώσουν από τα υγρά τους, προσθέτουμε τις σταφίδες, πιπέρι και αλάτι.Αποσύρουμε και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Τα πιταράκια με πελτέ και τυρί
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά το τυρί και τον πελτέ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το θρούμπι, αλάτι και πιπέρι.
Πως θα φτιάξουμε τα πιτάκια
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 2 κομμάτια και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο ένα φύλλο 1-1,5 εκ. περίπου.Κόβουμε σε στρογγυλό κουπ πατ 6-7εκ. , γεμίζουμε με τις γεμίσεις διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο και πατάμε τις άκρε με ένα πιρούνι για να σφραγίσουν τα πιτάκια.
Τηγανίζουμε τα πιτάκια σε καυτό ελαιόλαδο, σε δόσεις, μόλις αποκτήσουν χρυσό χρώμα τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε τα πιταράκια και τα φλαουνάκια ζεστά ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
- Μπορείτε να ψήσετε τα πιτάκια στον φούρνο, αλείφετε με λάδι και ψήνετε για 25' περίπου - Εδώ μπορείτε να δείτε και άλλες συνταγές για πίτες