Ακαταμάχητο, ολόλευκο και αφράτο σαν σύννεφο! Το μοναδικό, εντυπωσιακό angel cake με φράουλες, ροδόνερο και μασκαρπόνε είναι ότι πιο νόστιμο έχεις δοκιμάσει σε κέικ!
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 185℃ στη λειτουργία του αερόθερμου, καλύπτουμε τον πάτο μια αντικολλητικής ανοιγόμενης φόρμας 26 εκ.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια με το αλάτι και το κρεμόριο, τα χτυπάμε για 5' σε δυνατή ταχύτητα.
Προσθέτουμε την 1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη, πασπαλιστά, και την βανίλια, συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι η μαρέγκα να αποκτήσει όγκο και κορυφές που "στέκονται".
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε την άχνη και το αλεύρι.
Σταματάμε το χτύπημα, και με πολύ προσεκτικές κινήσεις, ενσωματώνουμε με μια μαρίζ το αλεύρι-ζάχαρη άχνη στην μαρέγκα.
Μεταφέρουμε το μείγμα στην φόρμα, το χτυπάμε ελαφρά στον πάγκο και ψήνουμε για 35-40 στους 185℃, στη λειτουργία του αερόθερμου,
Αφήνουμε το κέικ να σταθεί για 15', το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς σε σχάρα, περίπου για 60' ή και περισσότερο.
Οι φράουλες
Κόβουμε τις φράουλες σε μέτριες φέτες, τις βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το ροδόνερο και την κρυσταλλική ζάχαρη. Καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Η κρέμα μασκαρπόνε
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε όλα τα υλικά για την κρέμα μασκαρπόνε περίπου για 3' και μέχρι να αποκτήσει υφή σφιχτής σαντιγί.
Ιδανικά μεταφέρουμε τα ⅔ της κρέμας σε κορνέ, με χοντρή μύτη, και τοποθετούμε τις κρέμες στο ψυγείο για 40'.
Το σερβίρισμα
Κόβουμε το κέικ στην μέση, δημιουργώντας 2 παντεσπάνια και τοποθετούμε το ένα σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Κρατάμε σχεδόν ⅓ από την ποσότητα της κρέμας μασκαρπόνε για την διακόσμηση.
Αν θέλουμε ραντίζουμε το παντεσπάνι με το σιρόπι που έβγαλαν οι φράουλες, κάνουμε μια στρώση με μπόλικη κρέμα μασκαρπόνε (λίγο παραπάνω από την μισή ποσότητα).
Συνεχίζουμε βάζοντας σε μια στρώση όλες τις φράουλες και κάνοντας ροζέτες προσθέτουμε όση κρέμα περίσσεψε.
Τέλος γαρνίρουμε την επιφάνεια του κέικ, πασπαλίζουμε με τα ροδοπέταλα και διακοσμούμε με τις ολόκληρες φράουλες.
Ιδανικά αφήνομε το angel cake τουλάχιστον 60' στο ψυγείο πριν το σερβίρουμε.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
Αν η φόρμα που θα ψήσουμε το κέικ δεν είναι 100% αντικολλητική τότε την αλείφουμε με ελάχιστο φυτικό λάδι
Αν δεν έχουμε κορνέ απλώνουμε όλη την κρέμα της γέμισης και πιέζουμε τις μισές φράουλες να βυθιστούν μέσα στην κρέμα