Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεγάλη φόρμα ή ένα αντικολλητικό ταψί 25x35 εκ. περίπου.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα μπαχαρικά.
Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι, το αλάτι το baking powder και προσθέτουμε 2 ½ κ.γ. από το μείγμα μπαχαρικών.
Σε ευρύχωρο μπολ χτυπάμε την ζάχαρη, το λάδι καρύδας και το βούτυρο, τα αυγά για 3’ και προσθέτουμε το αλεύρι.
Αφού το μείγμα ομογενοποιηθεί, χρησιμοποιούμε σπάτουλα και ενσωματώνουμε στο μείγμα τον πουρέ λωτού, τα καρότα και τα καρύδια.
Ρίχνουμε μέσα το μείγμα του κέικ και ψήνουμε για 50’-55’ στους 180ο C.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε.
Το γλάσο τυριού
Με το μίξερ αφρατεύουμε το βούτυρο, προσθέτουμε την άχνη, το τυρί κρέμα, την υπόλοιπη ποσότητα μπαχαρικών και την βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα για 2’.
Απλώνουμε το γλάσο σε όλη την επιφάνεια, πασπαλίζουμε με το καρύδι και σερβίρουμε.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
Οι λωτοί θα πρέπει να είναι πολύ ώριμοι
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις λιπαρές ουσίες με φυτικό λάδι (ηλιέλαιο ή σπορέλαιο)
Το κακουλέ μπορούμε να το παραλείψουμε ή να το αντικαταστήσουμε με μοσχοκάρυδο