Ταυτόχρονα, όσο βράζουν τα ζυμαρικά ετοιμάζουμε τη σάλτσα φέτας και τα αυγά για το σερβίρισμα.
Τα μελάτα αυγά
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νερό και μόλις αρχίζει να ζεσταίνεται προσθέτουμε 1 κ.σ. ξύδι και τα αυγά, προσεκτικά για να μη σπάσουν.
Βράζουμε τα αυγά σε μέτρια φωτιά για 6-7′, αποσύρουμε, τα βγάζουμε αμέσως και τα τοποθετούμε σε μπολ με κρύο νερό για 1′.
Τα ζυμαρικά
Σε ευρύχωρη κατσαρόλα βράζουμε 5 λίτρα νερό, μόλις αρχίζει να κοχλάζει προσθέτουμε αλάτι και τα ζυμαρικά, τα οποία βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα κρατάμε ζεστά.
Η σάλτσα φέτας
Στο μπλέντερ πολτοποιούμε το γάλα και τη φέτα μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
Προσθέτουμε το αυγό, το μοσχοκάρυδο, τα πιπέρια, το ελαιόλαδο και αλάτι, προαιρετικά, και συνεχίζουμε το χτύπημα για 10’’.
Σε ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και περιχύνουμε με τη σάλτσα φέτας.
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
Ταιριάζει με ντοματίνια, πιπεριές, αλλαντικά, ελιές, μπρόκολο, σπανάκι, μανιτάρια, προετοιμάζεις-σοτάρεις κτλ. και στο τέλος θα βάλεις το μείγμα φέτας.
Σερβίρουμε τη μακαρονάδα, βάζοντας από ένα ολόκληρο αυγό σε κάθε πιάτο, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο παξιμάδι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Keyword Comfort Food, Αυγά, Γάλα, Γεύμα σε 30΄, Ελληνική Κουζίνα, Εύκολες συνταγές, Ζυμαρικά, Μοσχοκάρυδο, Τυρί φέτα