Σιτσιλιάνικο μπριός με παγωτό (Brioche con gelato)
Brioche con gelato ή σάντουιτς με παγωτό σε υπέροχο και αφράτο μπριός με το ιδιαίτερο σχήμα τους, αυτό είναι το αγαπημένο πρωινό στη Σικελία και πραγματικά είναι απίστευτος συνδυασμός!
4κρόκους από μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
70γρ. ζάχαρη
70γρ. νερό, χλιαρό
70γρ. γάλα
25γρ. μέλι
2κ.σ. λικέρ Eoliki triple sec , ή αμαρέτο
½κ.γ.αλάτι
Για την επάλειψη
3κ.σ. γάλα
1κρόκο αυγού
Για το σερβίρισμα
Παγωτό , της επιλογής σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε 5 κ.σ. αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, περιχύνουμε με το ζεστό νερό και αφήνουμε στην άκρη για 15’.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το γάλα, το βούτυρο, το μέλι, το αλάτι και το λικέρ.
Με το εξάρτημα του γάντζου ξεκινάμε να ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
Προσθέτουμε τους κρόκους, κάθε φορά έναν, και αφού ενσωματωθεί στη ζύμη προσθέτουμε τον επόμενο.
Συνεχίζουμε το ζύμωμα για 6-8’, σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε για 1 ώρα σε ζεστό σημείο.
Κόβουμε από τη ζύμη 160 γρ. και την υπόλοιπη τη χωρίζουμε σε 8 ίσα κομμάτια.
Πλάθουμε στρογγυλά ψωμάκια με ένα βαθούλωμα στη μέση, κόβουμε 20 γρ. από τη ζύμη των 160 γρ. το πλάθουμε στρογγυλό και το ακουμπάμε στο βαθούλωμα.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα ζυμάρια και τα αφήνουμε για 30’ σε ζεστό σημείο.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τον κρόκο με το γάλα, ελαφρά και αλείφουμε τα μπριος.
Ψήνουμε τα μπριός σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 20-22’ στις αντιστάσεις.
Αφού κρυώσουν τα μπριος, τα κόβουμε στη μέση γεμίζουμε με παγωτό της επιλογής μας και σερβίρουμε .
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
- Αναλυτικά tips και λεπτομέρειες για τη συνταγή εύκολο παγωτό στρατσιατέλα με 3 υλικά (Stracciatella) θα διαβάσεις στο εισαγωγικό κείμενο- Εδώ, μπορείς να δεις και άλλες συνταγές από την Ιταλική κουζίνα και όλο τον κόσμο