80γρ. αμύγδαλο με τη φλούδα του, καβουρδισμένο και ψιλοκομμένο
200γρ. κουβερτούρα, λιωμένη και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
100γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
2κ.σ.κακάο
3ασπράδια, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
120γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
¼ κ.γ. αλάτι
160γρ. νερό
1κ.σ.μέλι, ρευστό
4κ.σ.μαρασκίνο, κονιάκ ή λικέρ προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να σφίγγει προσθέτουμε κοσκινισμένο το κακάο. Μόλις γίνει σαν σαντιγύ την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
Στον κάδο του μίξερ αφρατεύουμε τα ασπράδια με το αλάτι να χτυπηθούν σε σφιχτή μαρέγκα.
Ταυτόχρονα σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό, όταν η ζάχαρη λιώσει και αρχίσει να κοχλάζει το σιρόπι (115ο C) αποσύρουμε.
Αμέσως δυναμώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε το σιρόπι σε ροή, αργά, και αναδεύουμε για 3-4' σε χαμηλή ταχύτητα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το μέλι, το μαρασκίνο, τη σαντιγί που ετοιμάσαμε και την κουβερτούρα.
Όταν έχουν ενωθεί όλα τα υλικά σε ένα μείγμα σταματάμε το χτύπημα και προσθέσουμε, ανακατεύοντας με σπάτουλα τα αμύγδαλα και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
Μεταφέρουμε το παγωτό σε μπολ με καπάκι και καταψύχουμε για 5-6 ώρες.
Σερβίρουμε το παρφέ με αμύγδαλο φιλέ, σοκολάτα και κερασάκια μαρασκίνο.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
- Αναλυτικά tips και λεπτομέρειες για τη συνταγή παρφέ σοκολάτας θα διαβάσεις στο εισαγωγικό κείμενο- Χρησιμοποιώντας τη βασική συνταγή μπορούμε να φτιάξουμε το παρφέ όπως μας αρέσει