Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Γρανίτα με κεράσι-βύσσινο και λεμόνι χωρίς ζάχαρη
Απολαυστική υγιεινή γρανίτα χωρίς ζάχαρη, διάλεξε ανάμεσα σε λεμόνι, κεράσι-βύσσινο ή και τα δύο!
PIN RECIPE
ΑΠΟΣΤΟΛΗ EMAIL
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
3
hours
hrs
ΕΙΔΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
Vegan
ΜΕΡΙΔΕΣ
6
ΥΛΙΚΑ
Για τη γρανίτα λεμόνι
200
γρ.
φρέσκο χυμό από λεμόνια
150
γρ.
φρέσκο χυμό από μοσχολέμονα
1½
κ.σ.
σιρόπι αγαύης
1 ½
κ.γ.
αγαρ-αγαρ
450
γρ.
νερό
¼
κ.γ.
κουρκουμά
Ελάχιστο αλάτι
Για τη γρανίτα κεράσι-βύσσινο
250
γρ.
κεράσια
,
καθαρισμένα
150
γρ.
βύσσινα
,
καθαρισμένα
500
γρ.
νερό
1
κ.σ.
σιρόπι αγαύης
1
κ.γ.
φρέσκο τζίντζερ
,
τριμμένο
1 ½
κ.γ.
αγαρ-αγαρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η γρανίτα λεμόνι
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και το αγαρ-αγαρ, τα οποία βράζουμε μέχρι να πάρουν 1-2 βράσεις και αποσύρουμε.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο το νερό και προσθέτουμε τον κουρκουμά, το αλάτι, το σιρόπι αγαύης και τους χυμούς.
Ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε σιρόπι αγαύης.
Μοιράζουμε το μείγμα σε θήκες ή χάρτινα ποτηράκια και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Μόλις αρχίσει να πήζει το μείγμα βυθίζουμε στα κυπελλάκια τα ξυλάκια, παγώνουμε για ακόμη 2-3 ώρες και σερβίρουμε.
Η γρανίτα κεράσι-βύσσινο
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη μισή ποσότητα από το νερό και το αγαρ-αγαρ, τα οποία βράζουμε μέχρι να πάρουν 1-2 βράσεις και αποσύρουμε.
Στο μπλέντερ πολτοποιούμε πολύ καλά τα κεράσια, τα βύσσινα, το τζίντζερ, το σιρόπι αγαύης και το υπόλοιπο νερό.
Προσθέτουμε τον πολτό φρούτων στο νερό που βράσαμε και ανακατεύουμε καλά.
Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμη σιρόπι αγαύης.
Μοιράζουμε το μείγμα σε θήκες ή χάρτινα ποτηράκια και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Μόλις αρχίσει να πήζει το μείγμα βυθίζουμε στα κυπελλάκια τα ξυλάκια, παγώνουμε για ακόμη 2-3 ώρες και σερβίρουμε.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
- Αναλυτικά tips και λεπτομέρειες για τη συνταγή παρφέ σοκολάτας θα διαβάσεις στο εισαγωγικό κείμενο
-
Εδώ
μπορείς να δεις και άλλες υγιεινές συνταγές