Αυτό το ψωμί είναι ένα ψωμί που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις οπουδήποτε! Φτιάχνεται μόλις και χωρίς υπερβολές σε 15 λεπτά, δοκιμάζεις κι αμέσως καταλαβαίνει πως αυτή είναι η συνταγή για flatbread θα γίνει αγαπημένη σου!
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder, προσθέτουμε το γιαούρτι και ζυμώνουμε για ελάχιστα λεπτά ώστε να πάρουμε μια απαλή ζύμη.
Χωρίζουμε σε 8 κομμάτια και με την παλάμη μας ή τη βοήθεια του πλάστη, σε ελαφρά αλευρωμένο πάγκο, ανοίγουμε λεπτές πίτες-ψωμάκια.
Ψήνουμε -χωρίς καθόλου λάδι ή άλλη λιπαρή ουσία- σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Μόλις τα flatbreads αρχίζουν να φουσκώνουν σαν μπαλόνι είναι έτοιμα!
Η κρέμα γιαουρτιού
Ψιλοκόβουμε το δυόσμο και τρίβουμε το τζίντζερ. Σ’ ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για την κρέμα.
Σερβίρουμε κάθε ψωμί-flatbread αλειμμένο με λίγη από την κρέμα από γιαούρτι, μπορούμε να συνδυάσουμε τ΄αγαπημένα μας υλικά.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
Μπορούμε να έχουμε έτοιμη τη ζύμη από το βράδυ
Στην κρέμα από γιαούρτι είναι ισορροπημένη ώστε να συνδυαστεί τόσο με αλμυρούς και γλυκούς συνδυασμούς, όμως μπορούμε να την προσαρμόσουμε για κάνοντάς της πιο αλμυρή ή γλυκιά
Mπορούμε αντί για πορτοκάλι να προσθέσουμε λεμόνι και μυρωδικά όπως ο κόλιανδρος και άνηθο ή κόκκινο γλυκό πιπέρι, κάρυ ή κουρκουμά ενώ για πιο γλυκές εκδοχές προσθέτουμε κανέλα, μαρμελάδα ή πετιμέζι
Οι δικοί μου συνδυασμοί ήταν: – Ρόδι με μέλι και δυόσμο – Πράσινο μήλο με κανέλα – Σολομός με άνηθο, καρότο ή αγγούρι – Ρόκα με μαριναρισμένα τοματίνια σε μυρωδικά και ελαιόλαδο