Η πιο τέλεια και εύκολη συνταγή για παιδιά και μεγάλους, για το ταπεράκι του σχολείου ή της δουλειάς, τα εύκολα τυροπιτάκια που τρώγονται όλες τις ώρες!
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τ΄αυγά, το γιαούρτι , το ελαιόλαδο, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο, προσθέτουμε τα τυριά, το αλεύρι και ανακατεύουμε για μερικά λεπτά.
Πλάθουμε 20-25 τυροπιτάκια σε σχήμα μισοφέγγαρου ή στρογγυλά, τ΄ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί, με το οποίο έχουμε καλύψει έναν δίσκο ψησίματος.
Ανακατεύουμε τον κρόκο με 1 κ.σ. νερό, αλείφουμε τα τυροπιτάκια και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 25'.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
Το μοσχοκάρυδο είναι προαιρετικό, επίσης ταιριάζει και μπορούμε να προσθέσουμε μαύρο, κόκκινο ή λευκό πιπέρι
Αν θέλουμε πιο τριφτό αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε μαλακό αλεύρι
Εκτός από gouda μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γραβιέρα
Για να φτιάξουμε με τη ζύμη για την τάρτα με τυρί ακολουθούμε τα εξής βήματα: Ζυμώνουμε τη ζύμη χωρίς να προσθέσουμε το τυρί, ανοίγουμε ένα φύλλο με τον πλάστη και καλύπτουμε μια ταρτιέρα. Για να ετοιμάσουμε τη γέμιση ανακατεύουμε σ΄ ένα μπολ 300 γρ. Gouda τριμμένο, 2 αυγά, 200 γρ. γιαούρτι , 50 γρ. γάλα, λίγο μοσχοκάρυδο και γεμίζουμε την τάρτα. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά στους 180ο στις αντιστάσεις.