2μέτρια αγγούρια, καθαρισμένα από φλούδες και τους σπόρους τους
1μεγάλο αβοκάντο, ώριμο
1μικρή πράσινη πιπεριά, καθαρισμένη από τους σπόρους της
1κ.γ.φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
3φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1σκελίδα σκόρδο
4φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένο
1μικρό στικ σέλερι, ψιλοκομμένο
4φύλλα βασιλικό
2κ.σ.ελαιόλαδο
200γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξύδι
Ταμπάσκο, προαιρετικά
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Αλάτι
Για το σερβίρισμα
Αγγούρι
Μοσχολέμονα
Ταμπάσκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπλέντερ βάζουμε τα αγγούρια, την πιπεριά, το σέλερι, το ελαιόλαδο και πολτοποιούμε για 2’.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το τζίντζερ, το βαλσαμικό ξύδι, αλάτι, πιπέρι και περίπου 150ml παγωμένο νερό.
Συνεχίζουμε να πολτοποιούμε το μείγμα και προσθέτουμε όσο παγωμένο νερό χρειάζεται για να αραιώσουμε τη σούπα σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, υπολογίζοντας ότι στο τέλος θα προσθέσουμε και το γιαούρτι.
Δοκιμάζουμε τη σούπα, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι.
Πριν το σερβίρισμα ενσωματώνουμε το κρύο γιαούρτι με έναν αναδευτήρα και προσθέτουμε μερικές σταγόνες ταμπάσκο.
Μοιράζουμε σε μπολάκια και σερβίρουμε το δροσερό γκασπάτσο με μοσχολέμονο, αγγούρι και ταμπάσκο.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
Αν ταιριάζει στις γεύσεις μας, μπορούμε να προσθέσουμε φρέσκο κόλιανδρο
Εδώ μπορείτε να δείτε και άλλες συνταγές για σούπες κάθε εποχής