Οι γιορτινές μέρες στο τραπέζι δεν σημαίνουν απαραίτητα ακριβά κρεατικά και ώρες μαγειρέματος, αυτή η συνταγή για μοσχαρίσιο συκώτι, απίστευτα τρυφερό, με μέλι, ρόδι και δενδρολίβανο είναι φανταστική!
Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλατίζουμε και σοτάρουμε για 3’ μέχρι να «καραμελώσει» το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να συμπυκνωθεί, ανακατεύοντας συχνά.
Πολτοποιούμε την σάλτσα και την ξαναβάζουμε στο κατσαρολάκι, κρατώντας τη ζεστή.
Το συκώτι
Αλείφουμε το κάθε φέτα συκώτι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σύμφωνα με τις προτιμήσεις, περίπου 4-5' από κάθε πλευρά.
Κόβουμε το συκώτι σε φέτες και το τοποθετούμε σε πιάτο σερβιρίσματος.
Τέλος περιχύνουμε με τη σάλτσα, τους σπόρους ροδιού και σερβίρουμε.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μέλι με πετιμέζι- Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στη σάλτσα και λίγο μπούκοβο