Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Κανελόνια γεμιστά με leftovers από ψητό χοιρινό
Τα leftovers με εμπνέουν, και αν ταυτίζεσαι πάμε να κάνουμε τα πιο yum κανελόνια γεμιστά με περισσεύματα από ψητό χοιρινό!
PIN RECIPE
ΑΠΟΣΤΟΛΗ EMAIL
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
1
hour
hr
50
minutes
mins
ΕΙΔΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
Κυρίως Πιατό
ΜΕΡΙΔΕΣ
6
ΥΛΙΚΑ
18
κανελόνια
400
γρ.
ψητό χοιρινό ή γαλοπούλα
,
ξεψαχνισμένο
1
κρεμμύδι ξερό
,
ψιλοκομμένο
2
σκελίδες σκόρδο
,
ψιλοκομμένες
3
κ.σ.
σέλερι
,
ψιλοκομμένο
1
καρότο
,
ψιλοκομμένο
1
πράσο
,
ψιλοκομμένο
800
γρ.
σάλτσα από τριμμένες ντομάτες
100
ml
κόκκινο κρασί
1
κ.γ.
θυμάρι
,
αποξηραμένο
1
κ.γ.
βασιλικό
,
αποξηραμένο
¼
κ.γ.
σπόρους γλυκάνισο
30
γρ.
ελαιόλαδο
1
κ.σ.
βούτυρο
1
κ.σ.
αλεύρι
100
γρ.
τυρί κρέμα
150
γρ.
γραβιέρα
400
γρ.
κίτρινα τυριά
,
τριμμένα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η σάλτσα
Σε ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και βούτυρο σοτάρουμε όλα τα λαχανικά για 5’.
Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1’, προσθέτουμε το κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το θυμάρι, τον βασιλικό, τον γλυκάνισο, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Η γέμιση
Σε ένα μπολ βάζουμε το ξεψαχνισμένο χοιρινό, το τυρί κρέμα, τη γραβιέρα, 3-4 κ.σ. σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, που θα χωράει τα κανελόνια, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας.
Γεμίζουμε τα κανελόνια με τη γέμιση, τα αραδιάζουμε στο πυρίμαχο σκεύος και τα αφήνουμε 30’ πριν τα ψήσουμε.
Σκεπάζουμε με καπάκι ή αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε τα κανελόνια για 40’ στους 200ο C.
Βγάζουμε τα κανελόνια από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με τα τριμμένα κίτρινα τυριά και τα ψήνουμε για 10’ ακόμη.
Σερβίρουμε τα κανελόνια ζεστά με σάλτσα.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
- Κάνουμε μόνο μια στρώση με τα κανελόνια ώστε να ψηθούν σωστά
- Εκτός από κανελόνια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και λαζάνια