Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Λαχανοντολμάδες με κιμά στον φούρνο
Αν σου αρέσουν τα ντολμαδάκια με λάχανο δοκίμασε οπωσδήποτε τους υπέροχους λαχανοντολμάδες με κιμά στον φούρνο, με ή χωρίς αυγολέμονο είναι μοναδικοί!
PIN RECIPE
ΑΠΟΣΤΟΛΗ EMAIL
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
1
hour
hr
1
hour
hr
30
minutes
mins
ΜΕΡΙΔΕΣ
6
ΥΛΙΚΑ
1
μεγάλο
λευκό λάχανο
Για τη γέμιση
700
γρ.
ανάμεικτο κιμά
,
μοσχαρίσιο και αρνίσιο ή χοιρινό
2
κρεμμύδια ξερά
,
τριμμένα στον ρεντέ
1
σκελίδα σκόρδο
,
τριμμένη
1
μέτριο ματσάκι μαϊντανό
,
ψιλοκομμένο
1
μέτριο ματσάκι άνηθο
,
ψιλοκομμένο
70
γρ.
ρύζι Καρολίνα
1
αυγό
1
κ.σ.
λευκό ξύδι
2
γρ.
ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Για το ψήσιμο
60
ml
ελαιόλαδο
600-800
ml
ζωμό κρέατος ή λαχανικών
,
ζεστό
1
λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η γέμιση
Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά για τη γέμιση και την αφήνουμε σκεπασμένη μέχρι να ετοιμάσουμε το λάχανο.
Η προετοιμασία του λάχανου
Σε μια κατσαρόλα, που θα χωράει το λάχανο, βάζουμε νερό λίγο πιο κάτω από την μέση της κατσαρόλας και το βράζουμε.
Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε το σκληρό, κάτω μέρος του λάχανου, μόλις βράσει το νερό αλατίζουμε και τοποθετούμε το λάχανο στην κατσαρόλα.
Όταν μαλακώσουν τα φύλλα αρχίζουν να ανοίγουν, αφαιρούμε όποια είναι έτοιμα και αφαιρούμε.
Ακολουθούμε αυτή την διαδικασία γυρίζοντας το λάχανο όσες φορές χρειαστεί μέσα στο καυτό νερό, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα φύλλα μέχρι το κέντρο.
Οι λαχανοντολμάδες
Χρησιμοποιούμε γάστρα ή ταψί της οποία τον πάτο καλύπτουμε με ένα στρώμα από φύλλα λάχανου
Παίρνουμε ένα φύλλο από το λάχανο και αφαιρούμε το σκληρό μέρος, κόβοντάς το με ένα μαχαιράκι.
Παίρνουμε μια ποσότητα από το κιμά και τον τυλίγουμε μέσα στο φύλλο κλείνοντας το καλά σε ρόλο.
Αραδιάζουμε τους λαχανοντολμάδες τον έναν δίπλα στον άλλον, ακολουθούμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουμε με το τύλιγμα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον ζεστό ζωμό, το ελαιόλαδο, το χυμό του λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε τους λαχανοντολμάδες.
Ψήνουμε τους ντολμάδες για 1.30’ στους 170ο C.
Σερβίρουμε τους λαχανοντολμάδες με το ζουμάκι τους και χυμό λεμονιού.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
- Επιλέγουμε όποιο είδος κιμά θέλουμε ανάμεικτο ή όχι, ακόμη και κιμά κοτόπουλο ή από γαλοπούλα